dilluns, 19 de juliol de 2010

setmana del 19 al 25 de juliol


Bona tarda...

Per què serà que l'olor de terra molla és una de les olors preferides de les persones?  Potser té alguna explicació antropològica vinculada a la conexió amb la natura i la supervivència!  El cas és que és revitalitzant, inspirador i refrescant!  I que després de la pluja l'hort fa molt goig i tot respira serenor.

Aquesta setmana hem començat a plantar forces plantetes per a la tardor-hivern, com ara crucíferes: cols, coliflors, bròquils, bròculis i cols de brusel·les; enciams variats, escaroles i cabdells de tudela; i hem estat collint les primeres mongetes, auberginies, cogombres i pebrots!  També hem collit algun tomàquet, però llastimosament els primers a madurar són els que estan "tocats" per alguna petita desgràcia com ara el mildiu, i per tant ens els hem cruspit nosaltres!  
La darrera sembra de mongetes ha anat fatal: bé per constatar que cal respectar el cicle de la lluna i plantar quan toca, no quan convé!  També vam fer malfet de regar just després de la sembra, en canvi d'haver regat abans i llavors esperar a que haguessin germinat.  Amb tot, el que farem serà repetir-la el proper dia favorable per aquest cultiu!

La fruita d'aquesta setmana, directa de Lleida, és:

Albercocs a 3'50€/kg 
Nectarines a 2'38€/kg
Pomes a 1'45€/kg
Préssecs grocs a 2'38€/kg
Prunes grogues a 2'38€/kg

Siusplau feu-nos la comanda per la fruita de la setmana que ve abans del diumenge 25!!!  I recordeu que arriba els dimecres, per tant els que rebeu caixa els dimarts us arriba amb una mica de retard.

I els nostres excedents:

Porros a 3€/kg
Pastanaga a 2€/manat
Bledes a 1€/kg
Carbassó a 1'60€/kg
All sec a 4'5€/kg (un parell de cabesses són uns 130-150g)

Aquesta setmana doncs, a les caixes, encara no hi haurà el ple estiu per tots, però arribarà abundantment ben ben aviat; sí que hi haurà pastanagues, porros, all sec, carbassons, enciam i/o escarola, bledes, remolatxa i ceba tendra; i algun cogombre, auberginia, mongeta i pebrot a les caixes grans! 


Molt bona setmana!!!

-- 
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada