dimecres, 28 de juliol de 2010

setmana del 26 de juliol a l'1 d'agost

Bon vespre,

Avui hem fet ben poca feina perquè hem estat celebrant àmpliament el triomf antitaurí; passos com avui són els que ens duen cap a una societat més justa i responsable, on els valors siguin valorats com cal i reduïm el sofriment en totes les seves formes.

Val a dir que la Charline i en Denís, però, aquests dies fan molta feina desherbant llargues línies de plantes de tomaquera, cols llombardes, porros i mongeteres de Sta Pau.  La seva ajuda ha estat clau per anar una mica més tranquils aquests dies que no atrapàvem la feina.  També hem estat plantant safates i safates de planter variat al camp nou, que és tant gran que amb el braç estirat, si en David és a l'altra banda, el veig de la mida d'una ungla.
Com a anècdota d'aquest terreny encara tant poc trepitjat per nosaltres, l'altre dia en David hi fresava unes línies amb el tractoret i va trobar, sobre la terra flonja fresada, un ou de gallina que estava allà immòbil i sense haver-se trencat.
El mateix dia al matí jo tornava del poble en cotxe i vaig veure corre un animaló davant del vehicle; no n'havia vist mai cap però pel que em va semblar i m'han dit, devia ser una mustela, qui sap si responsable o amiga del lladregot dels ous?!
a l'hivern... feia menys calor...


Pel que fa a les sucosos fruits de l'hort, han arribat ja els tomàquets i mongetes en abundància i per tothom, així com cogombres, auberginies i pebrots.

Com que a l'agost tindrem excedents i producció "poc comercial" en abundància, hem decidit fer una diada de conserves, com alguns vau proposar, oberta a qui tingui ganes de cuinar i fer petar la xerrada una estona; i qui vulgui pot dur criatures i posarem una piscineta per refrescar-los quan no ens vulguin ajudar.
Voldria demanar a un amic expert en conserves si hi ha cap dia en concret que li vagi bé, i si hi ha cap dia que us sembli que podria ser una data bona doncs també m'ho podeu dir.  Jo havia pensat en dissabte 21 o 28 però hi han altres dies que ens van bé també.

De fruita aquesta setmana tenim:Nectarines a 2'38€/kg
Pometes noves a 1'35€/kg
Préssecs grocs a 2'38€/kg
Prunes grogues a 2'38€/kg

i Peres petites a 2€/kgHe comprat poqueta fruita perquè poca gent havia fet comanda.  De totes maneres si no la vau fer abans de diumenge demaneu i mirarem què hi ha, però recordeu fer-nos la comanda per la fruita de la setmana que ve abans del diumenge!!! Perquè l'encarreguem el dilluns. 
I els nostres excedents:


Porros a 3€/kg
Bledes a 1€/kg
Carbassó a 1'60€/kg

All sec a 4'5€/kg (un parell de cabesses són uns 130-150g)

Que acabeu de passar una bona setmana!--

Salut i bons aliments!


David, Nia i Mima
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada