dijous, 19 d’agost de 2010

setmana del 16 al 22 d'agost

Bon dia!


 
Fa just una setmana que el cel estava negre i amenaçava amb trencar els nostres precs contra la pedra, i a mitja tarda efectivament va deixar caure aigua a bots i a barrals barrejada amb calamarsa violenta i enfurismada. L'endemà una mica atemorits vam sortir al camp a veure les destrosses: les plantes recent plantades amb les fulles estripades, els enciams descabellats i malferits; les tomaqueres foradades, algunes de caigudes, i una sensació de xafastre general que ho havia deixat tot en silenci. Amb les hores, però, es va anar relativitzant, i el cert és que els danys no han set tants; ni tansols els tomàquets se n'han sentit i alguns de vosaltres, amb molt bon humor, al veure els enciams ens heu dit que tindrieu menys feina a trossejar-los.
Aquesta setmana deixem ja de banda els enciams meravella, que s'acabaran de menjar les gallines, i us posem cabdells de Tudela —cultivats a Manlleu, però!—, que si bé tenen alguna fulla estripada, veureu que són carnosos i que s'aprofita tot. També trobareu que el carbassó està en declivi, però augmenten les mongetes tendres i els tomàquets, els pebrots i les auberginies. Aquesta setmana i la que ve, el noi que ens du la fruita de Lleida vol fer vacances i possiblement no tinguem massa res, però si voleu demanar de lo habitual per si de cas, provarem de posar-hi remei.


 


D'excedents de verdura, obrim la veda del tomàquet d'amanir i de les mongetes tendres!
Tenim, doncs:
Cabdells de Tudela a 1'10€ cada 3 unitatsBledes a 1€/kgPastanaga a 2'90€/kgPorros a 3€/kgTomàquet a 2€/kg (poc madur o madur)Mongeta tendra a 4'50€/kg


Els que recolliu la verdura a l'Espai Solidari de Comerç Just, recordeu que estan de vacances i que només tindran obert el divendres per recollir les caixes i oferir-vos el que pogueu necessitar de sucre, tes, cafès, xocolates, altres delicatessens i artesania... intentarem dur-ho tot a les 11h.Aquest mes no hem fet portes obertes, però el proper dia serà el primer diumenge de setembre, que seria el dia 5 i podríem quedar al vespre, a les 19h.

Esperem que estigueu gaudint d'un bon agost i festes vàries!
Salut i bons aliments!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada