dimarts, 24 d’agost de 2010

setmana del 23 al 29 d'agost

Bona nit,

El mes de les papallones es va acabant i es nota en el batec de les seves ales: menys vistoses, més lentes, amb la docilitat de la tarda espolsant les hores. A les budleies, arbusts amics dels lepidòpters i altres insectes, se'ls van assecant les flors a mesura que decau el nombre de papallones; i entre uns i altres van dient adéu al mes d'agost per deixar esdevenir moltes altres coses. Aquests dies si hem vist una papallona mansa hem pogut escoltar com obria i tancava les ales amb un fregament pacífic; a vegades fins i tot se'ns enfilen als dits abans d'arrencar un dels darrers vols.

L'hort però no minva encara, sinó que es transforma però s'alimenta i creix d'aquestes temperatures altes i la humitat de la terra i l'ambient. L'Estrella i en David van entutorar la darrera sembra de mongeteres que, finalment re-sembrades en bona lluna, han nascut molt bé; ja s'enflien i aviat atraparan les altres fileres que estan molt productives. Si voleu fer una bona cosa de cara l'hivern, recordeu que un cop escaldades les mongetes aguanten molts mesos al congelador i es posen molt bé a ple hivern en estofats o simplement amb patates. Una altra cosa de cara l'hivern ha set començar a pujar tomàquets de penjar a l'assecador, on esperem es guardin molt de temps prometent els pamtomàquets de tot l'any.
Sí que tindrem fruita aquesta setmana, vindrà demà, segurament amb la varietat i preus semblants a les darreres setmanes; per tant si us hi animeu recordeu que tindrem:

Nectarines a 2'38€/kg

Pomes a 1'35€/kg

Préssecs a 2'38€/kg

i Peres petites a 2€/kg

i síndries de Lleida per encàrrec

I d'excedent de verdura:

Bledes a 1€/kg

Porros a 2'90€/kg

Tomàquets a 2€g (podeu escollir poc madur o madur)

Pastanaga a 2'75€/kg

Mongeta tendra a 4'50€/kg

All sec a 4'50€/kg

Que tingueu una bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada