dilluns, 6 de setembre de 2010

setmana del 30 al 5 de setembre

Bona tarda,

Amb l'arribada de la fruita arriben les noves de l'hort: aquesta setmana no només hem comprat fruita de Lleida sinó que ens hem collit la pròpia!

Dilluns va ser, segons el calendari biodinàmic, un dia molt favorable per collir tot tipus de fruits, i en concret per recollir la fruita dels arbres. Durant una tarda molt més fresca que les de setmanes anteriors, vam recollir peres i pomes dels fruiters que hi ha escampats pels marges de l'hort. En David i la Laura van estar escollint, tallant i penjant una bona pila de tomàquets de penjar, i finalment encara vam collir unes quantes peres més del perer dels avis. Així doncs si algú vol provar la nostra primera fruita podeu fer un tastet!

L'Alejandro aquesta setmana ha dut síndria, meló, pruna morada, pometes fugi, préssecs i nectarines; tot plegat molt flairós, bonic i gros (fruita envejable, vaja).Els preus són:Nectarines a 2'38€/kg

Pomes a 1'35€/kg

Préssecs a 2'38€/kg

i Peres petites a 2€/kg

i síndries de Lleida per encàrrecPer aquesta setmana tenim una mica de tot, però intenteu fer les vostres comandes amb antel·lació! Abans dels diumenges per la setmana següent.

 
I d'excedent de verdura:Bledes a 1€/kg

Porros a 2'90€/kg

Tomàquets a 2€g (podeu escollir poc madur o madur)

Pastanaga a 2'75€/kg

Mongeta tendra a 4'50€/kg

All sec a 4'50€/kg

Enciams tou, meravella o roure a 1€/unitat

 

A l'hort no parem de plantar-hi coses per l'hivern. Ara mateix en Joan, la Laura i en David estan replantant la sembra d'espinacs, en els espais on les llavors no han sortit. El Camp Nou ja fa molt goig; tot ha arrelat fort i ja hi ha una gamma de verds i vermells preciós: enciams variats, bledes de colors, porros i cols... sembla que les nits serenes l'energia còsmica entra de ple en aquestes fulles brillants.

L'altre novetat d'aquests dies és que estem collint les patates dels avis i, just a l'acabar, començarem a arrencar i collir les nostres! En tindrem de kenebec i de bufè; esperem que hi hagi una bona anyada. En Toni ja s'ha ofert per venir a donar un cop de mà alguna hora, així que com l'any passat podríem proposar un o dos dies en que si algú vol treure el cap i ajudar-nos, sereu molt benvinguts i us farem un bon dinar! Ja concretarem...Finalment dir-vos que com que avui hem encetat el mes de setembre, aquest diumenge dia 5 a les 10h del matí farem una visita guiada i portes obertes a l'hort, d'aproximadament una hora. Si us hi voleu acostar veureu l'hort ben ufanós!

Podeu confirmar per correu i veure com s'arriba a l'hort clicant aquí!


Ah! I per fer entrar gana us envio una foto d'una quiche de porros que vaig fer l'altre dia...Es fa com aquesta http://hortviu.bloc.cat/post/18286/256639 però podeu variar els ingredients. A la foto, de porros, carbasssó i romaní...Que acabeu de tenir una bona setmana!--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada