dijous, 14 d’octubre de 2010

setmana de l'11 al 17 d'octubre

Hola!Ai que s'acaba la setmana i m'oblido d'escriure-us...!

Esperem que hagueu gaudit d'un bon cap de setmana, llarg o curt, i que l'aigua us hagi fet més bé que mal! Als camps els convenia molt i hortalisses com les coliflors, bròquils verds i bròculis ho agraïran molt ara que estan començant a fer les florescències.

La setmana passada en David va estar acabant de muntar l'hivernacle al camp nou i plantant-hi enciams de roure i meravella; ara només faltarà posar-hi les portes i esperar que no faci molt molt fred. Posarem un parell de fotos noves al bloc perquè veigueu el goig que fa!
estructura de l'hivernacle

La setmana passada vau tenir bledes de colors a les caixes de verdura. Pot semblar estrambòtic però és perquè no hi estem acostumats, però és simplement varietal. En altres països són molt habituals i com que alegren la vista nosaltres vam decidir provar-les també! D'altres coses estranyes trobareu aquesta setmana, com ara un petit tubercle rodonet i rosat, blanc per dins. Pels que no el conegueu, és un nap! i, acompanyat de l'espècie de pastanaga blanca i olorosa —que és una xirivia— i el porro, farem uns caldos molt bons!

Ahir feia petar la xerrada amb l'avi vora el foc, i parlàvem dels hàbits alimentaris. Fa uns anys, els dilluns sempre li preguntàvem a l'àvia "tens caldo?" i ens en duia una olla ben plena. Però ahir m'explicava que quan ell era jove, menjaven caldo per esmorzar, per dinar i per sopar; menys els dijous, que per variar feien arròs, i els diumenges que es podia menjaven una mica de vedella o mataven un pollastre. Sort en tenim avui en dia que podem menjar tant variat, però el que vinc a voler dir o fer és recuperar aquest caldo; almenys un cop la setmana! El caldo és un plat molt nutritiu, sobretot si no bull en excés i hi poseu coses tant variades com verdures d'arrel i de fulles, una mica de gra cuit i una mica de cereal (arròs, blat sarraí, quinoa...) i tandebò integral i encara millor si provingués d'un comerç just!

Parlant d'alimentació, nutrició i vida en general, ahir en David us va penjar un article molt interessant al bloc; és una entrevista a un físic quàntic que parla, d'entre altres coses, sobre com actuen els pesticides en el nostre organisme. Poc a poc anirem omplint les seccions que tenim "en construcció" i també estem preparant juntament amb en Joan Pi un portal on facilitarem tota la tasca de comandes de fruita i demés.Aquesta setmana encara ho haurem de fer via mail...De fruita tenim:

 

Pera Conference a 2'20€/kg

Pruna morada a 2'38€/kg

Préssec de vinya a 2'38€/kg

Nectarina a 2'38€/kg

Poma Golden a 1'45€/kg

Com veieu encara hi ha nectarina i préssec, i encara no ha dut plàtans...D'excedents de l'hort tenim:Remolatxa a 1€/kg

Bledes a 1€/kg

All sec a 4'5€/kg

Patates Kenebec a 1€/kg i a 0'90€/kg a partir de 10kgs

Patates del Bufè blanca a 1'80€/kg

Patates del Bufè morada a 2'20€/kg

Que acabeu de passar una bona setmana!

--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada