dijous, 4 de novembre de 2010

setmana de l'1 al 7 de novembre

Bona tarda assoleiada i cítrica,


Han arribat les mandarines! Després de vàries telefonades a l'Eduardo, el productor, qui ha estat esperant a que s'endolcissin, finalment aquest dilluns vam tenir la sort de catar-les i quedar-nos-en una bona pila de caixes per qui en vulgui. La Nia, experta catadora de toteslescoses, no va parar de menjar mandarines durant lo que va durar la reunió. Són boníssimes!

Aviat us oferirem també formatges ecològics, que vam tastar ahir. Realment bons i molt bons de preu també! Potser la setmana que ve pogueu començar a fer comanda. Finalment i no com a última cosa voldríem poder oferir també mel de per aquí aprop; també tenim en ment i estem buscant productors d'ous ecològics, així que tot anirà arribant!

Els dies es van fent curts i els éssers vius anem autoregulant-nos, adaptant-nos als canvis de llum, de temperatures, d'influències vàries. Els aliments que ens ofereix la terra en cada moment són la millor manera de nodrir-nos i estar sans enfront qualsevol malaltia passavolant. La millor medicina és preventiva i ens uneix i ens retorna als nostres origens, i a la calma de la terra, les pluges, les plantes, els planetes. Aquests dies doncs la terra ofereix flors com a resposta a les fulles que cauen grogues dels arbres. Florescències com bròculis, bròquils verds, coliflors, que ens aporten d'entre altres molts nutrients, molt de calci. L'api-rave ja es despedeix, aviat també la remolatxa, però anirem tenint petites sorpreses hivernals i ales caixes seguim posant patata, pastanaga, all sec, alguna/es florescències, espinacs, xirivies, porros; de tant en tant carbassa, nous, tomàquets de penjar...

Si voleu complementar les caixes amb mandarines Clemenules, oloroses i dolces, i/o altra fruita, aquí el que podeu demanar:

Mandarines Clemenules 2'95€/kg

Pera Conferència 2'2'€/kg

Poma Golden a 1'40€/kg

Plàtans de Canàries a 2'20€/kg

Pruna morada a 2'38€/kg

D'excedent de verdura, us oferim:

Pastanaga a 2'75€/kg

Espinac a 4€/kg

Bledes a 1€/kg

Patates del Bufet a 1'80€/kg

Patates del Bufet Morada a 2'20€/kg


Finalment, voldria fer-vos arribar la informació d'una xerrada que ensha semblat interessant sobre l'educació de la canalla que es fa aquest dissabte a Torelló. L'organitza el Grup Actiu de Torelló:CRIANÇA AMB RESPECTE: COM POSAR LÍMITS?La farà la Sònia Kliass que és psicòloga, està formada en Pedagogia Waldorf i amb el Mètode Emi Pickler, que defensen bàsicament el respecte pel ritme individual d e cada nen i nena.M'agradaria molt que us hi animéssiu tant si teniu fills, nebots, veïns petits, nens a l'escola o simplement interés per aprendre una altra forma de relacionar-nos amb els infants i consequentment amb els adults.La xerrada es farà a la Biblioteca Dos Rius de Torelló (la de la Plaça, al centre). Es farà el dissabte 6 de novembre a les 4 de tarda.

Us podeu inscriure a Font Natura (C. Nou de Torelló) o confirmeu assistència per mail a enusenet@yahoo.es o al mòbil 619.57.65.64.

El cost és de 6 euros.

I una web interessant...www.somenergia.cat

Que acabeu de passar una bona setmana!!

--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada