dimarts, 16 de novembre de 2010

setmana del 15 al 21 de novembre


Bona tarda,


Quan mirem el calendari i veiem com de ràpid ens precipitem cap al final d'aquest any, sembla que no pugui ser.  Per sort però l'hivern no s'avança i les temperatures són de moment encara molt aguantables.  Tot i així algunes hortalisses de fulla més delicades comencen a notar les glaçades ocasionals.  En canvi els caquis encara en necessitaran algunes més per acabar de madurar.
Encara en aquestes dates ens hem atrevit a fer una sembra d'espinacs, per veure què passa.  Vam acabar els primers que havíem fet, que ja tenien fulles grosses i carnoses; ara ens ve una sembra abundant d'espinac d'hivern que ha d'aguantar bé el fred, i si finalment arriba una tercera collita benvinguda sigui!
També en bones llunes hem fet recentment sembres d'alls i faves, a un cantó i l'altre del camp nou, i tot va brotant tímidament i olorant les fulles tardorenques que cauen.

alls tendres (2009)


Sembla que els pagesos tenen ja tot el cereal sembrat.  Aquí concretament, com us comentava la setmana passada, en Manel cultivarà de manera ecològica blats panificables com ara el Forment —comprat a en Llucià de Vic— i el blat Alcalà —d'en Gerard de Taradell.  El Kamut que vam sembrar l'any passat aviat l'enviarem a farinar també, després d'haver reposat uns mesos en la foscor.  Si mai ens animem a fer pa, seria un goig dir que és 100% local, de km0!

Aquests dies, a part de collir verdura i fer les cistelles, hem estat sembrant, comprant llavors per l'any que ve i fent altres feines al camp com ara desballestant les plantes cadavèriques d'aubergínies i pebrots; fresant linies de cultius acabats i fent la feixuga feina d'anar triant i pesant patates, de les que sembla que tenim molt bufè i molt poc kenebec!  A veure si ens haurem de dedicar a recuperar les varietats antigues!

Així doncs a les caixes algunes d'aquestes setmanes heu trobat que les patates eren més bonyegudes però molt delicioses, són del bufet.  Quan són més llises i rodones, són kenebec.  A part de patates seguireu trobant pastanagues aquesta setmana, porros, xirivia, nap, all sec, remolatxa, nous, alguna crucífera (col, bròculi, bròquil verd...), bledes i enciam.  Si voleu complementar-ho amb fruita o altres verdures, aquí teniu les llistes:


Pera Conferència a 2'20€/kg
Poma Golden o Gala a 1'40€/kg
Plàtan de Canàries a 2'20€/kg
Mandarines Clemenules a 2'95€/kg
i queda alguna pruna a 2'38€/kg
D'excedent de verdura, oferim:
Pastanaga a 2'95€/kg
Patates del Bufet blanca a 1'80€/kg
Patates del Bufet morada a 2'20€/kg

Les comandes de formatge les seguirem fent en un correu apart.

Que acabeu de passar una bona setmana!

-- 
Salut i bons aliments!
David, Nia i MimaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada