dimecres, 24 de novembre de 2010

setmana del 22 al 28 de novembre


Bon vespre,


Ara sí que no podem negar que fa una mica de fred!  Al matí semblem cebes llargues vigatanes; capes sobre capes i amb un barret ben calentó al cap!  Només al migdia s'ha aixecat la boira aquests últims dies, i llavors ve molt de gust ser a fora i gaudir del nostre astre més apreciat, fer ràpid la feina i tornar-se a arrecerar o a abrigar-se si hi ha més feina per fer. 
En David prefereix anar-se aclimatant per l'hivern i aquests dies aprofita per anar arrebossant Can Gat.  Cada dia fa més patxoca!  Sort en tenim d'aquesta quadra reconvertida que encara ens guarda alls, patates, carbasses, caixes i eines; i que quan preparem les cistelles de verdures es transforma en un anar i venir de logística hortícola.  Hauríem d'anar triant patates però fa tant fred que no ve gens de gust!  L'altre dia ho feien en Manel, l'Àdam, la Debby i la Gala i potser ens tornin a donar un cop de mà aquest cap de setmana, al migdia, quan el sol tregui el cap.  Encara en queden en sacs de quan les vam collir i no els convé perquè si n'hi ha alguna de podrida s'escampa ràpidament!  
Mireu de no passar fred perquè ens fa baixar les defenses!!  Ahir vaig sortir a collir farigola, la nostra gran amiga antisèptica i molt comuna per aquests verals.  Tot i que quedi lluny, em va fer pensar que a la primavera i estiu hauríem d'organitzar un parell de dies de recollida d'herbes medicinals, perquè quan les plantes estan en flor sol ser quan més propietats tenen.  I si són silvestres, més concentrades són!  De ben segur que demanarem a la Gala que ens acompanyi, que fa un parell de dies em va obsequiar amb unes miques de les seves reserves de fulla de maduixer de bosc, pèls de panotxa de blat de moro i flors de St Joan.  Juntament amb l'esmentada farigola, una mica de cua de cavall (equisetum) i gotes de coure, m'han tret d'una infecció voraç.  La força de la natura!!


El fred pot ser molest però és ben necessari pels cicles naturals.  Fins i tot pot ser bonic:  amb aquestes glaçades les fulles dels arbres segueixen virant els colors i caient a terra formant paisatges preciosos.  Al camp els enciams meravella s'han daurat i a l'hivernacle els enciams de fulla de roure s'han encès d'un color ben vermell i prometen unes amanides precioses pels volts de Nadal.

Les caixes aquesta setmana duen patata, pastanaga, porro, xirivia, nap, all sec, bròculi i/o coliflor, carbassa, bledes i enciam escaroler.  Si voleu complementar-ho amb fruita, tindrem:


Pera Conferència a 2'20€/kg
Poma Golden o Fuji a 1'40€/kg
Plàtan de Canàries a 2'20€/kg
Mandarines Clemenules a 2'95€/kg

D'excedent de verdura, oferim:
Pastanaga a 2'95€/kg
Patates del Bufet blanca a 1'80€/kg
Patates del Bufet morada a 2'20€/kg


I si hi voleu formatge, recordeu fer la comanda abans del dilluns i els rebreu a partir de dijous dia 2 de desembre.


Bona setmana!!


-- 

Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada