dimarts, 9 de novembre de 2010

setmana del 8 al 14 de novembre

Bon vespre,

Si us hi heu fixat aquests dies els pagesos han estat treballant de valent les terres sense parar. Cal plantar de seguida el cereal d'hivern per collir el proper estiu i les temperatures i hores de llum els fan anar contrarrellotge. En Manel ha aconseguit avui 40kgs de forment (un blat antic molt gustós) que plantarem al camp de La Serra i segurament comprarà alguna farina panificable més a en Gerard per fer en algun altre camp. Esperem tenir-ho sembrat ben aviat!

Així doncs hi ha hagut molt rebombori de tractors, eines pesades i feina de sol a sol. Potser a causa d'això i potser a causa de moltes altres coses les abelles han anat en busca de les poques flors que quedaven als prats i camps que no s'han conreat. És el cas de bona part del camp nou que hem encetat aquest any; estem deixant tota una zona per fer-hi les patates al març i mentrestant s'hi han afincat milers de plantes de rabanissa, amb les seves oloroses flors blanques que recorden a les dels naps. Com que de tant en tant anem cap aquella zona del camp, hem notat que aquests dies totes les abelles dels voltants s'hi han refugiat. Era desconcertant i alhora bonic el brunzit de tants insectes junts, ja una mica tocats pels dits del fred d'aquests dies.

La nostra feina a l'horta en aquestes dates es torna una més difícil, sobretot per la temperatura i les eventuals glaçades o aigua freda en contacte amb les nostres pells. Però la terra segueix oferint bons aliments per cada temporada i encara gaudim de prou sol per en algun moment del dia arribar a tenir fins i tot uns instants de calor.

 
La fruita per aquestes properes setmanes serà:

 
Pera Conferència a 2'20€/kg
Poma Golden o Gala a 1'40€/kg
Plàtan de Canàries a 2'20€/kg
Mandarines Clemenules a 2'95€/kg
i queda alguna pruna a 2'38€/kg

 
D'excedent de verdura, oferim:

Bledes a 1€/kg
Remolatxa a 1€/kg
Pastanaga a 2'95€/kg


Si us agrada el picant (molt picant!) envieu-me un correu i us afegirem a la caixa un trosset d'una arrel explosiva de gust molt semblant al japonès wasabi! ;-)


Així doncs deixarem les caixes als dies i llocs acordats. Pels que sabeu de més gent interessada en adquirir les verduretes, a partir d'ara obrim altra vegada llista d'espera fins la primavera que ve, ja que a l'hivern tota la producció que hi hagi serà per les caixes que ja teníem previstes.

El que sí que es pot adquirir a banda de les caixes són la fruita, excedents de verdura, i els propers productes que us oferirem. Estigueu atents que us enviaré llista de formatges! Nyam!Que acabeu de passar una bona setmana!!--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada