dimecres, 15 de desembre de 2010

Bona nit i bon fred,


L'aire fred i la boira fan l'hort bonic. Sembla mentida que amb aquest fred l'hort encara estigui tant ufanós i ple de colors: les tonalitats de verd; verd-blau, verd-plata; violetes, rogencs... Les caixes de verdura encara duen algun color viu entre la carbassa, els tomàquets de penjar, les pastanagues... i els espinacs, porros, nous, enciams i cols. A causa de les temperatures intentem fer les collites a les hores centrals del dia, quan a vegades despunta el sol entre la boira i per uns moments tot respira fons i sacseja la seva fractalitat als rajos solars. En aquells moments és agradable ser a fora i agraïm aquesta feina que tot i que a vegades pot ser dura ens permet gaudir d'aquests detalls que d'altra manera quedarien oocults rere les parets.

Ahir dimarts els camperols vam arribar-nos fins la ciutat comptal amb un cistell de patates del bufet al braç. Teníem una cita amb el Terra Madre Day a La Boqueria de Barcelona; un event anual i internacional que pretén estimular l'economia local, la sobirania alimentària i el moviment de slow food. Per celebrar-ho, l'associació SlowFoodBarcelona havia organitzat un "Bufet de la patata del bufet" on cuiners, productors i públic vam parlar d'aquesta patata que fa poc ha esdevingut producte Baluard de l'Arca del Gust. I després del patatim patatam ens van convidar a tots a un tastet dels plats que havien estat elaborant els cuiners convidats a l'Aula de Cuina de La Boqueria. Només us hem de dir que la Nia va arrasar amb l'amanida de patata, les patates farcides, la crema de patata, els cruixents, estofats, confitats i demés... i perquè no li vam deixar provar la cervesa d'Almogàver...!

 
Durant l'acte també es va presentar la guia Compra a Pagès ( http://www.gastroteca.cat/ca/compra-a-pages/ ), que recull fitxes dels pagesos catalans que fan venta directa dels seus productes. Existeix en paper i en versió electrònica i la veritat és que val molt la pena. Ens hi podeu trobar en aquest enllaç! http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-oncomprar/hort-viu/

Finalment dir-vos que aquesta setmana tenim tant fruita com formatge!

De fruita podeu demanar:

Kiwis a 2'95€/kg

Pera Conferència a 2'20€/kg

Poma Golden o Fuji a 1'45€/kg

Plàtan de Canàries a 2'20€/kg

Mandarines Clemenules a 2'20€/kg (també les podeu trobar a la botiga Arrel de Vic i a l'Ecobiològic de Manlleu).

 
D'excedent de l'hort tenim porros a 2'90€/kg


I els formatges demanats arribaran demà dijous a partir de les 16h. Com que vénen festes i alguns ens ho heu demanat, dilluns que ve tornarem a fer una comanda.

Encara una última cosa! Aquest dissabte se celebra el 1er Aniversari de l'Ecoxarxa d'Osona a Hostalets de Balenyà:


Al matí i fins havent dinat celebrarem la 5a Fira d'Intercanvi d'Osona. A la tarda una taula rodona sobre Sobirania Alimentària, amb diferents agents implicats en el tema d'Osona: pagesia, consumidors/es, moviments socials, etc.


Més informació al blog de l'Ecoxarxa: www.ecoxarxaosona.blogspot.com

Que acabeu de passar bona setmana!!

--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

1 comentari:

  1. However, bingo and keno gamers could be disenchanted by Ignition’s lack of cell assist. With your first fiat or crypto transaction, you’ll obtain a 150% poker bonus price up to as} $1,500. Your second transaction 카지노사이트 qualifies for an additional 150% on line casino match price up to as} $1,500.

    ResponElimina