dilluns, 20 de desembre de 2010

setmana del 20 al 26 de desembre

Hola!

 
Com que és una setmana especial i alguns així ens ho heu demanat, farem una altra comanda de formatge. Com que els l'he d'enviar avui, però, i no us he dit de fer comanda durant el cap de setmana, comprarem alguns formatges una mica a ull i a veure si femel fet.

Qui vulgui alguna cosa concreta que ens ho faci saber quan abans millor! Si voleu formatge fresc o d'untar ho haurien de saber com a molt tard aquest vespre per poder-los fer.

Formatge Pasteuritzat de llet ecològica de vaca 13€/kg

Formatge fresc 2,5€

Crema per untar 2,5€

 
L'altra cosa és que tenim mel de l'Esquirol! Nosaltres fa algun temps que en comprem i és molt bona. L'Étienne ens n'ha dut uns pots per tenir en estoc, que tant us podeu regalar a vosaltres mateixos com fer cagar al Tió! És mel de milfors, que és la més adequada pels refredats. Més endavant n'aconseguirem d'altres (acàcia, romaní, etc) que ajuden en altres complicacions com infeccions urinàries i altres. El tipus de mel depèn essencialment de les flors de les quals les abelles agafen el polen. En el cas de la de Milflors és una varietat molt gran de les flors silvestres que es troben al bosc.


Pots de mig quilo de Mel de Milflors a 3'50€

Pots de quilo de Mel de Milflors a 7€
 
Vinga, més coses que estem de festa! Els que ens coneixeu de l'any passat sabeu que de tant en tant us promocionem els productes de Comerç Just, perquè a part de ser boníssims i molt sans, estan fets amb criteris que respecten els drets humans, el mediambient i la vida en general. Us recomanem sobretot que consumiu Comerç Just quan es tracti de productes exòtics que no es cultiven aquí, com ara cacau, tè, cafè, sucre, quinoa, etc., ja que molt sovint provenen de països en vies de desenvolupament on la ferocitat de la globalització masses vegades atropella aquests criteris, posant els interessos econòmics per davant de tot. Coneixem dues botigues a la comarca: L'Espai Solidari de Manlleu (c/del Compte, 4. Dalt Vila) i El Racó del Tibet, de Vic (c/Gurb, 52). En ambdues botigues hi treballen persones compromeses amb aquesta causa, i tant hi trobareu productes d'alimentació com artesania i roba precioses provinents de cooperatives nacionals i d'altres països. S'ha de veure!

Li he demanat a la Maite de l'Espai Solidari que ens fes una mica de llista d'algunes coses que podrieu demanar en el cas que no us vagi bé d'acostar-vos a la botiga.

La llista l'he copiada directament de l'aplicatiu (que tindrem en funcionament després de festes) i s'hi repeteixen dades però no ho puc modificar. També hi apareixens uns "8" que són coses de programació.

Si us ve de gust podeu afegir a les vostres caixes de verdura (feu només cas del nom i el preu):Afrikao, xocolata en pols a la tassa (3.95 euros/250): 250g

Bombons crocanti(7.00 euros/caixa de 280 gram): caixa de 280 grams

Bombons fruites del mar(6.40 euros/caixa de 250 gram): caixa de 250 grams

Bombons praliné(5.50 euros/Caixa de 100gram): Caixa de 100grams

Gra de cafè cobert de xocolata bio (3.30 euros/bosses de 125 gram): bosses de 125 grams

Kaoka, xocolata bio per pastissos i postres(2.90 euros/Rajola 200 ): Rajola 200 g

Kaoka, xocolata negre(1.80 euros/Rajola 100): Rajola 100g Panses cobertes de xocolata(3.30 euros/125 gram): 125 grams

Torró d´ametlles biològic(4.80 euros/Rajola, 200 gram): Rajola, 200 grams

Torró d´arròs (3.90 euros/1rajola, 200 gram): 1rajola, 200 grams

Torró d´avellana(4.30 euros/Rajola de 200): Rajola de 200g

Xocolata Mascao ametlles bio, negre(2.10 euros/Rajola 100): Rajola 100g

Xocolata Mascao bio, blanc(2.00 euros/Rajola, 200 gram): Rajola, 200 grams

Xocolata Mascao taronja bio, negre(2.00 euros/Rajola 100): Rajola 100g

XOCOLATA NEGRA 70(1.95 euros/UNITA): UNITAT

Kaoka, xocolata negre amb taronja(1.80 euros/Rajola 100): Rajola 100g

Xocolata Mascao avellanes bio, llet(2.10 euros/Rajola 100): Rajola 100g

Xocolata Mascao extra bio, negre(1.95 euros/Rajola 80): Rajola 80g

Xocolata Mascao praliné bio, llet(2.40 euros/Rajola 100): Rajola 100g

 
I ja que us escric, us poso la relació de fruites que podeu demanar aquesta setmana, i així no us he d'explicar res de l'hort! Què voleu saber-ne?! Que hi fa molt fred!! Aquesta setmana la caixa serà similar a la setmana anterior, però en canvi de col de pell de galàpat us hi posarem cols de Brusel·les. Són aquelles petites cols típiques d'aquesta època de l'any. Són divertides de collir perquè neixen al llarg del tronc de la seva planta mare, per tant es veu com un tronc atapeït ple de boletes verdes. Es treuen les 3-4 primeres fulles més externes (cap al caldo!) i les petites cols es poden bullir, fer al vapor o al forn. Són molt gustoses!

Si voleu completar la caixa de verdura amb fruita, doncs, tindrem:
 
Kiwis a 2'95€/kg

Pera Conferència a 2'20€/kg

Poma Golden o Fuji a 1'45€/kg

Plàtan de Canàries a 2'20€/kg

Mandarines Clemenules a 2'20€/kg (també les podeu trobar a la botiga Arrel de Vic i a l'Ecobiològic de Manlleu).


D'excedent de l'hort tenim porros a 2'90€/kgFinalment dir-vos que divendres va venir en Carlos per dur-nos uns pans perquè els provéssim. Són
ecològics i els fa de manera completament artesanal. En fa de xapata, de pagès i de llavors. De seguida que ens passi un llistat de preus us ho farem saber, per qui s'animi a provar-los!

Així doncs, si voleu qualsevol d'aquests productes a la vostra cistella de verdura siusplau responeu a aquest mateix correu...

 
Que passeu unes molt bones festes en companyia de les vostres persones estimades!!

 
--

 
Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada