dimarts, 28 de desembre de 2010

setmana del 27 de desembre al 2 de gener

Bon vespre,

 

Esperem que hagueu gaudit de bones festes, bona companyia i bones menges. Nosaltres també ho hem fet i hem treballat però poc, perquè el fred és tan intens aquests dies que es fica entre les capes d'abric i a vegades gairebé dins els ossos. La pluja que va caure va ser força encertada per amorosir la terra i aportar aigua a les arrels de la vida vegetal, que de tant en tant va bé! A les muntanyes hi van haver nevades importants que també es tradueixen en suficients reserves d'aigua per l'estiu de l'any que estem apunt d'encetar.

 
En David està esperant el saó per poder anar plantant alls. Ara a l'hivern és de les poques coses que es poden plantar. Fa un temps vam fer les faves, que ja han brotat, i els pèsols que vam sembrar fa poc encara no treuen el cap. Jo tampoc ho faria, amb aquest fred!! Aquesta setmana hem arribat a -9ºC un parell de nits!

 
En principi aquesta setmana repartirem com sempre, però la que ve haurem de fer algun canvi perquè el dijous és festiu. En principi la gent que recolliu caixa els divendres (serà dia 7) ho farem tot igual si no ens dieu el contrari. I pels de dijous ens enviem uns correus apart i quedem entesos. Aquesta setmana les caixes segueixen duent pastanaga, patata en declivi, porro en augment, col de pell de galàpat, calçots o ceballots (si no us els mengeu com a tal, els podeu fer servir com cebes), carbassa o nous, últims enciams i encara forces espinacs. Si voleu afegir qualsevol dels següents productes a la caixa de verdura ens ho podeu fer saber responent a aquest correu!MEL

 
Pots de mig quilo de Mel de Milflors a 3'50€COMERÇ JUST


Afrikao, xocolata en pols a la tassa (3.95 euros/250g)

Bombons crocanti(7.00 euros/caixa de 280 grams)

Bombons fruites del mar(6.40 euros/caixa de 250 gram)

Bombons praliné(5.50 euros/Caixa de 100grams)

Gra de cafè cobert de xocolata bio (3.30 euros/bosses de 125 gram)

Kaoka, xocolata bio per pastissos i postres(2.90 euros/Rajola 200)

Kaoka, xocolata negre(1.80 euros/Rajola 100)

Panses cobertes de xocolata(3.30 euros/125 gram)

Torró d´ametlles biològic(4.80 euros/Rajola, 200 gram)

Torró d´arròs (3.90 euros/1rajola, 200 gram)

Torró d´avellana(4.30 euros/Rajola de 200)

Xocolata Mascao ametlles bio, negre(2.10 euros/Rajola 100)

Xocolata Mascao bio, blanc(2.00 euros/Rajola, 200 gram)

Xocolata Mascao taronja bio, negre(2.00 euros/Rajola 100)

Xocolata negra 70%(1.95 euros/unitat)

Kaoka, xocolata negra amb taronja(1.80 euros/Rajola 100)

Xocolata Mascao avellanes bio, llet(2.10 euros/Rajola 100)

Xocolata Mascao extra bio, negre(1.95 euros/Rajola 80)

Xocolata Mascao praliné bio, llet(2.40 euros/Rajola 100)FRUITA:


Taronges del Montsià a 1'85€kg

Pera Conferència a 2'20€/kg

Poma Golden o Fuji a 1'45€/kg

Plàtan de Canàries a 2'20€/kg

Mandarines Clemenules a 2'20€/kg (també les podeu trobar a la botiga Arrel de Vic i a l'Ecobiològic de Manlleu).EXCEDENTS de l'hort tenim:

Porros a 2'90€/kg

Calçots a 5€ el manat de 25unitats 
Finalment us deixo amb una imatge verbal d'aquest any que s'acaba... Ja deveu conèixer les cols llombardes, aquelles de color morat. Quan són plantades al camp les fulles externes tenen un to molt bonic, entre morat i platejat, i pengen de dessota el cabdell com si fossin braços cansats. Un matí que mirava si havien cabdellat, vaig trobar que la rosada olapluja havien deixat petites basses d'aigua al ventre de les fulles més externes que ja toquen a terra; basses d'aigua en forma de llàgrimes grosses que les fulles retenien amb la seva impermeabilitat. Doncs el dia següent, amb una d'aquestes fortes gelades, les bassetes eren llàgrimes de gel que podia agafar amb les mans, i fins i tot els nervis de les fulles havien quedat impreses dins del glaç. Si no fos per l'efimeritat d'aquella bellesa que se'm desfeia alsdits, us n'hauria regalat perquè admiréssiu amb els vostres propis ulls els presents de la natura...Que acabeu de passar un bon any i que agafeu el que ve amb molta energia!!!--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada