dimecres, 1 de desembre de 2010

setmana del 29 de novembre al 5 de desembre

Bon dia!

 
Per fi ha sortit el sol! Ahir i abans d'ahir van ser dies molt estranys, en que es feia difícil saber quina hora era. Només era l'hora del fred i de la boira i d'humors hivernals! Però avui ja pinta una mica diferent, oi?

 
Les glaçades s'han estès àmpliament per l'hort i han arribat a entrar dins l'hivernacle, així que ara quan sabem que ha de glaçar tapem els enciams amb manta tèrmica, que els abriga almenys per passar com puguin la nit! Amb aquestes temperatures ja ens despedim definitivament de les florescències com els bròculis, coliflors i bròquils verds, però encara hi ha altres crucíferes que aguanten bé el fred com les cols, cols llombardes, cols de brusel·les i de fulla. Aquesta setmana per animar una mica les caixes us hi posem tomàquets de penjar, aquesta varietat tant apreciada que es guarda bé bona part de la tardor i l'hivern; són molt sucosos i són ideals pel pamtomàquet o per cuinar. També hi haurà les habituals patates, porros, xirivies, naps, pastanagues, all sec, espinacs tendres, enciam escaroler i també escarola a les caixes grans, i un grapat de nous per cadascú. Hem acabat les bledes de colorins per aquesta temporada, però comque han agradat molt ja en demanarem al planteraire per la primavera que ve! Us en poso una foto per animar el dia... algú deia que es podien posar en un "florero"!


 
Avui ens arribarà, de fruita:

Pera Conferència a 2'20€/kg

Poma Golden o Gala a 1'40€/kg

Plàtan de Canàries a 2'20€/kg

Mandarines Clemenules a 2'95€/kg

 
D'excedent de verdura, oferim:

Patates del Bufet blanca a 1'80€/kg

Patates del Bufet morada a 2'20€/kg


Els formatges demanats arribaran demà dijous a la tarda, i en principi tornarem a fer comanda en un parell de setmanes.

Aquest cap de setmana si algú s'hi anima faríem una mica de portes obertes per l'hort, per veure els colors de la tardor i les verduretes per l'hivern, les eines, el nou hivernacle i les reformes de Can Gat. Ens podríem trobar dissabte a les 12h a La Teuleria. Si us ve de gust, ens aniria bé que confirmeu l'assistència!


I recordar-vos que si hi teniu interès, amb les caixes de verdura us podem fer arribar turrons molt bons, amb cacau ecològic i de comerç just; o qualsevol altra cosa que us interessi de l'Espai Solidari. Li demanarem a la Maite que ens passi una mica de llista i ho pengem alportal de comandes.... que molt aviat estarà llest!!!


Us desitgem molt bona setmana!!
--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada