dijous, 20 de gener de 2011

setmana del 10 al 16 de gener


a nit!
 
Quina bonança que feia aquest passat cap de setmana i quin dia més hivernal que ha fet avui!  El cel escletxat de blau s'ha anat omplint de pinzellades denses i fosques mentre ens afanyàvem a collir les hortalisses pensant que plouria.  En part és millor que no ho hagi fet, perquè ara que ve una bona època per a la plantació tindrem laterra amb un bon saó per treballar-la; si hagués plogut potser estaria massa enfangada. 
 
Hi han hagut alguns dies que es respirava la primavera, ho heu notat?  De fet el nostre amic Joan ens ha donat el "parte" de llum de la setmana informant-nos que hem guanyat 16 minuts de sol respecte el dia més fosc!  Els ocells es deixen veure molt i refilen moltes frases de notícies i esperances per aquest any que hem encetat.  Veiem molt sovint un Oriol cap el roure de la bassa del planter, amb el seu plumatge verd-groc; i també moltes merles, pit-rojos, mallarengues, caderneres...
Serà un final d'hivern i principi de primavera ben ple de feina!
 
Aquesta setmana les caixes de verdura duen porro, pastanaga, patata petita per bullir amb pell, remolatxes tendres, calçot (l'heu provat en truita?!), brots de bledes, nap, espinac, escarola i les caixes grans també duen col de brusel.les i all sec. 
Poc a poc us anirà arribant també a la caixa el regalet d'una pel.lícula, La Belle verte (El Planeta Libre), un toc d'humor ecologista que ens va fer riure i somriure molt i que volem compartir amb vosaltres.
 
Finalment us recordo què podeu afegir a les vostres cistelles, allargant els formatges fins demà migdia per veure si arribem a una comanda mínima i incorporant la novetat del pa (comandes fins dimecres migdia):
 
FORMATGE:
Formatge Pasteu. de llet de vaca eco 13eu/kg
Formatge fresc tarrina 2,5€
Formatge cremós per untar 2,5€ tarrina
 
PA (fins dimecres migdia, per rebre a partir de divendres):
Pa de pagès (4cereals: espelta, blat blanc, blat integral i blat de moro; 1kg aprox) 3,5€/unitat/kg
Pa de xapata (5cereals: igual que anterior+sègol;700g aprox) 3€/unitat
Pa de pagès especial (4 cereals+ pipes de carbassa i girasol + panses) 4€/unitat/kg
Coca de pa (4cereals, sucre roig i canyella)2€/kg
 
FRUITA
Pera Conferència 2,20eu/kg
Poma Golden o Fuji 1,45eu/kg
Mandarina Clemenules 2,20eu/kg
Taronja de Nules 1,50€/kg
 
 
Que tingueu una molt bona setmana!!
 

-- 
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada