dissabte, 26 de març de 2011

setmana del 21 al 27 de març


Bon dia i bon sol!


Aquesta setmana passada hem vist els primers ratpenats trencant l'aire fred de les vesprades i també les primeres orenetes missatgeres... ja sabeu què vol dir això, oi?

Aquest matí hem anat a recollir la comanda de CalValls, de Lleida.  Per tant ja tenim els kiwis i alvocats, algun enciam meravella dels seus hivernacles, ceba tendra, ceba seca i les taronges de suc.

Avui estarem collint tot o gairebé tot l'espinac d'hivern que queda, ja que hem de tenir els camps a punt per treballar-los els propers dies de saó.  Ja ha plogut prou i esperem no tenir gaire més pluja aquests dies, ja que hem d'anar plantant el planter d'enciams, cols, porros, remolatxes, les patates...  Abans però, mentre escric el correu, en David està fent la sembra de xirivia.  Aquest cultiu és ben especial, ja que les llavors tarden molts dies a germinar (cap a 40dies!) per tant requereix molta atenció, regar-ho sovint perquè no s'encrosti la terra, desherbar-ho quan surtin les herbes competidores i llavors esperar a que es facin grans: no els collirem fins cap al setembre!  Val la pena però perquè a l'hivern aquestes arrels ens donen una escalfor i nutrició molt bona i saludable.

Estem pensant de començar les caixes de verdura de temporada el dia 4 d'abril.  Segurament ja tindrem prou varietat i si no ho completaríem amb alguna compra de les terres de clima més càlid com hem fet aquesta setmana comprant algunes coses de Lleida.

Per aquesta i la propera, però, us anoto les possibilitats de compra d'excedents i complements.  Hem ampliat la data per demanar formatges fins demà dimarts a les 12h del migdia ja que la setmana passada no hi havia una comanda mínima perquè ens la duguessin de Les Lloses.  Així que si voleu formatge, apunteu-vos-hi aviat!

Els que ja teniu claus d'accés per entrar a l'aplicatiu us animem a provar de fer la comanda per allà, si bé encara estem fent proves.  Podeu entrar-hi a través del nostre bloc o amb l'enllaç directe: http://www.communia.info/hortviu/



Comanda de FORMATGES ECOLÒGICS de Les Lloses fins demà dimarts a les 12h, per rebre a partir de dijous; responent a aquest correu:
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€


Comanda de VERDURA ECOLÒGICA nostra, fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu responent a aquest correu.   Dijous vespre baixarem a Centelles i divendres migdia a l'Espai Solidari de Manlleu.  També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber un dia abans.



Últims Porros primets a 2€/kg
Últimes Cols de brusel.les a 3€/kg
Ceballot blanc a 1'20€ el manat
Ceballot de llarga vigatana a 1'60€ el manat
Últims Espinacs a 4'5€/kg
Alvocat Hass (d'Andalusia) a 4€/kg *el preu és més del que ens pensàvem; dilluns que ve possiblement en tinguem de la varietat Bacon, que surt més bé de preu (feu comanda aquesta setmana!)
Ceba tendra de Lleida 1,80€/manat*si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana
Enciams meravella de Lleida 1,45€/unitat*si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana
Ceba seca a 1,30€/kg*si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana



Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen excés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia; responent a aquest correu:
1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzena



Comanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències; responent a aquest correu:
Poma golden o fuji 1,70€/kg
Plàtans de Canàries 2,85€/kg
Taronja de taula 1,85€/kg
Taronja de suc 1,55€/kg *si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana

Llimones de Vinarós 1,85€/kg
Taronja sanguina (polpa vermella) 1,95€/kg
Pera Conferència 2,70€/kg
Kiwi de França 3,20€/kg *si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana 



Recordeu que podeu encarregar qualsevol d'aquests productes entrant ahttp://www.communia.info/hortviu/ amb les vostres claus d'accés.


Que tingueu una molt bona setmana!




-- 

Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada