dilluns, 14 de març de 2011

setmana del 14 al 20 de març

Bon dilluns!


Quina pluja més bonica que va fer dissabte! Aquí a Manlleu va anar caient poc a poquet però sense parar i ha anat de fàbula per activar la primavera a tots nivells.

Diumenge va ser un dia perfecte per anar a veure salts d’aigua al Collsacabra (foto!) i de passada collir les primeres fulles de falguera comuna per preparar un dels extractes fermentats vegetals que aquesta temporada necessitarem. Recordeu els naps, força barrinats? Al camp nou hi ha molta candela o cuc de filferro; un insecte que té predilecció per les arrels i tubercles i que faria molt mal si ens barrina les patates que el mes que ve plantarem a la zona sud del camp. La nostra intenció és ruixar-ho amb aquest extracte diluït, que té propietats repel.lents i insecticides per la candela. Qui sap si potser també els talps ens ajudaran a mantenir la aquests insectes a ratlla. Els haurem d’adjudicar alguna tasca positiva per contrarestar les queixalades que claven a les pastanagues i cebes!
foto del salt de l'Avenc ahir, feta per en Jordi

Les patates de llavor ja les tenim esteses des de fa uns dies i estan començant a grillar. Ja podem anar mirant el calendari per decidir uns bons dies per plantar-les per tal de fer una bona collita.

Al camp van creixent faveres i pesoleres, alls tendres, espinacs, surten ravets i tot el planter que en David ha anat plantant va prenent força. Els enciams fulla de roure que hi ha a l’hivernacle també s’estiren amb ganes.

Al camp gran, a la vora del torrent, la Sara ens ha ajudat a anar treient restes de cultius i mangueres de reg, en David prepararà la terra per les noves sembres i plantades, i llavors hi tornarem a col.locar el reg.

Finalment aquesta setmana també hem encarregat llavors de diverses plantes a Les Refardes, per fer-nos el planter d’algunes varietats interessants. I aquest dimecres segurament comprarem més planter de la costa.


Seguidament us anotem els excedents i complements que es poden adquirir aquesta setmana. Farem proves amb l’aplicatiu que ens ha fet en Joan amb un petit grup de persones i a veure si per fi ben aviat el podem fer servir tots. Ja veureu que pràctic!


Comanda de FORMATGES ECOLÒGICS de Les Lloses fins demà dimarts a les 12h, per rebre a partir de dijous; responent a aquest correu:

Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg

El petit fa aproximadament 400g

El gran aprox. 700g

Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€

Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€Comanda de VERDURA ECOLÒGICA nostra, fins dijous migdia pels de Centelles (per l'aplicatiu siusplau!) i responent a aquest correu fins dijous migdia pels de Manlleu. Es pot recollir a l'hort si ens dieu quan veniu; dijous vespre baixarem a Centelles i divendres migdia a l'Espai Solidari de Manlleu:

Porros primets a 2€/kg

Cols de brusel.les a 3€/kg

Ceballot blanc a 1'20€ el manat

Ceballot de llarga vigatana a 1'60€ el manat

Espinacs a 4'5€/kg

Alvocat* Hass (d'Andalusia) a 3,60€/kg *a partir de dilluns que ve; feu comanda aquesta setmana!Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen excés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia; responent a aquest correu:

1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzena


Comanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències; responent a aquest correu:

Poma golden o fuji 1,70€/kg

Plàtans de Canàries 2,85€/kg

Taronja de taula 1,85€/kg

Taronja de suc* 1,55€/kg *a partir de dilluns que ve, feu comanda aquesta setmana!

Llimones de Vinarós 1,85€/kg

Taronja sanguina (polpa vermella) 1,95€/kg

Pera Conferència 2,70€/kg

Kiwi de França* 3,20€/kg *a partir de dilluns que ve; feu comanda aquesta setmana!

Que tingueu una molt bona setmana!!--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada