dimarts, 1 de març de 2011

setmana del 28 de febrer al 6 de març

Hola de nou! Com esteu??


Retornem amb els brots de primavera, de les pruneres amb petites ponzelles rosades i els ruibarbs amb els ulls i les fulles premsades, encara mig amagats per una capa de fulles seques. A les basses les gambúcies ja s'han activat fa dies; aquests curiosos peixos —que, val a dir, no són autòctons— passen uns mesos mig "congelats" i a la primavera reneixen. Doncs nosaltres si fa no fa hem fet el mateix, tot i que ben pocs dies hem deixat de fer coses del tot, però estem descansats i recarregats per tot el que vingui aquesta temporada.

Com que aquesta setmana passada hem tingut alineacions vàries i coincidint que hem fet unes bones plantades de cebes, enciams, bròquil i bledes, hem pensat que aquesta setmana, encetant el març, us oferiríem de nou excedents i complements. Les caixes de verdura setmanals les reprendrem quan hi hagi prou varietat.

L'aplicatiu que tant ansiem està prenent forma altra vegada en mans d'en Joan, però mentrestant seguirem fent les comandes via correu electrònic i telèfon. Amb el pa i la mel us proposem un petit canvi, i és que les comandes les gestionarà la Maite de l'Espai Solidari i per tant es recolliran també allà. L'altre dia em comentava que aviat li arribarà l'arròs Riet Vell per vendre a la botiga, un arròs ecològic del Deltebre produït per persones mediambiental i socialment molt compromeses. També estem pensant poder oferir conserves d'una petita empresa de Santa Pau, juntament o a part de les caixes de verdura. I potser oli? I ous, sí, ous!!

Ja veieu que la primavera ens serveix per fer neteja, canvis, endreça i projectes!

Així doncs el tema seria que oferiríem aquests productes a qui tingui la voluntat de recollir-los o bé a L'Espai Solidari de Manlleu durant el proper divendres dia 5 de març, o bé a l'hort durant el mateix divendres a la tarda i fins dissabte migdia. I pel grup de Centelles si voleu podríem baixar dilluns 7 a les 19h al lloc de sempre.

També voldria aprofitar el correu per dir-vos que aquest proper diumenge 6 de març farem Portes Obertes tot fent una visita guiada a l'hort per descobrir les primeres primaveres i el que queda de l'hivern. Farem una breu explicació del nostre projecte i posarem en comú coneixements relacionats amb l'agroecologia i altres temes que sorgeixin, tot prenent alguna infusió que ens regali l'hort...

La cita és aquest diumenge dia 6 de març a les 12h del migdia ben puntuals; amb una durada d'aproximadament 1 hora.

L'entrada és lliure i la canalleta és benvinguda. Només agraïríem que confirmessiu l'assistència fins el dia abans.


Si us ve de gust retrobar delícies, doncs, aquí teniu el que podeu demanar. Siusplau fixeu-vos molt bé fins quin dia podeu fer comanda i quin dia recollir-la, i en el cas del pa fer la comanda a la Maite (i si la setmana que ve hi ha mel, també). Encara és una mica enrabassat però aviat aviat ho tindrem tot endreçat.Comanda de PA ECOLÒGIC abans de demà dimecres a les 12h enviant mail a espaisolidari@hotmail.com Pa del Forn d'en Carlicus (tot farines bio, amassat a pa i cuit en forn de llenya):

Pa de pagès (4cereals: espelta, blat blanc, blat integral i blat de moro; 1kg aprox) 4€/unitat/kg*

Pa de xapata (5cereals: igual que anterior+sègol;700g aprox) 3,5€/unitat

Pa de pagès especial (4 cereals+ pipes de carbassa i girasol + panses) 4,5€/unitat/kg*

Coca de pa (4cereals, sucre roig i canyella)2,5€/kg *si el volguessiu tallat heu de contar 0,50€ de més per la feina i l'envasat.Comanda de VERDURA ECOLÒGICA nostra, fins dijous a les 16h pels que recullin divendres i fins diumenge dia 6 pels que us ho duem a Centelles l'endemà; responent a aquest correu:

Porros primets a 1.90€/kg

Cols de brusel.les a 3€/kg

Ceballot blanc a 1'20€ el manat

Ceballot de llarga vigatana a 1'60€ el manatComanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen excés a l'exterior però el gra no és ecològic; comanda fins dijous a les 16h pels que recullin divendres i fins diumenge dia 6 pels que us ho duem a Centelles l'endemà; responent a aquest correu:

1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzenaComanda de FRUITA ECOLÒGICA fins diumenge dia 6, per recollir divendres 11 i dilluns 14; responent a aquest correu:

Poma golden o fuji 1,70€/kg

Plàtans de Canàries 2,85€/kg

Taronges 1,85€/kg

Llimones 1,85€/kg

Taronja sanguina (polpa vermella) 1,95€/kgComanda de FORMATGES ECOLÒGICS de Les Lloses fins diumenge dia 6 de març, per rebre divendres dia 11 i/o dilluns dia 14 de març: responent a aquest correu:

Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg

El petit fa aproximadament 400g

El gran aprox. 700g

Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€

Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€

Que acabeu de passar una bona setmana i entrada al març! Març marçot, cuida'ns bé l'hort!--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada