dilluns, 28 de març de 2011

setmana del 28 de març al 3 d'abril

Bona tarda!
Més fauna primaveral: les flors estan plenes d'insectes en busca de pol.len i les marietes ja han arribat per ajudar-nos en l'equilibri de l'hort.  També hem vist algunes cigonyes, de pas, aquests dies, sobrevolant els camps.
Les pluges a vegades despullen de flors els arbres fruiters i sembla que hi hagi confeti a terra!
Desherbant, l'altre dia, els ulls se me'n van anar cap a una col on dues papallones copulaven protegides per una de les seves fulles.  L'elegància de les seves ales era corprenedora, alhora que veia centrada al mig de les ales blanques aquella taca negra inconfusible de la coneguda papallona de la col.  Ai mare, quina contradicció!  Tanta bellesa i, en canvi, només de pensar en les orugues que es menjarien l'ull de la col em venien ganes de matar-les!  Però no, espera, només hi han dues papallones i tantes cols...  I qui sap si a la col li agrada que les papallones li facin pessigolles a la galta de les seves fulles, amb les petites i delicades potes i les seves antenes suaus.  Només haurem d'estar atents a que no s'atipin massa.  Esteu avisades!  Us cedim un 10% com a màxim!
Divagacions hortícoles apart, estem contents i molt animats per impartir un curs d'iniciació a l'horticultura ecològica al Centre Cívic de La Guixa.  Començarem el dimarts 26 d'abril i seran 10 sessions pràctiques d'una hora i mitja cada setmana, en les quals parlarem i practicarem els principis de l'agricultura ecològica aplicats a un petit hort, jardí, terrassa o balcó.  La idea és ensenyar a les persones a produir-se alguns dels seus aliments bàsics i a establir un contacte amb la naturalesa basat en el respecte mutu i l'intercanvi d'energia. 
El farem al Centre Cívic de La Guixa els dimarts i les inscripcions es fan allà mateix del 4 al 16 d'abril.  El curs de 10 sessions val 30€.  Us passo les dades del Centre Cívic per si us hi voleu apuntar o sabeu de persones interessades:
Horari: de dilluns a divendres a partir de les 16.00 h

Adreça: Pla del Maset, s/n, 08505, La Guixa
Telèfon: 938850681
Correu electrònic: cclaguixa[@]vic.cat

Pel que fa a les feines als camps aquests dies, hem de dir que n'hi ha hagut molta.  Quan l'aigua ha fet pauses i hem tingut una mica de saó, hem estat passant l'aixada de roda per entre les línies de cultius, per desencrostar la terra i airejar les arrels de les plantules.  En David també ha estat fresant i deixant la terra al punt perfecte per plantar-hi milers de planter de porros que han arribat avui des de Palafolls.  
Hem estat ajudant als avis a plantar les patates i hem constatat asls clatells el sol calent de la primavera i l'aire fred de quan es pon el sol!

La temporada està plena de vida brollant per tots cantons...

Us anoto aquí dessota la disponibilitat de verdura i complements (hi ha novetats

Recordeu que podeu encarregar qualsevol d'aquests productes entrant ahttp://www.communia.info/hortviu/ amb les vostres claus d'accés, o bé responent a aquest correu amb la vostra comanda.

Entregarem les comandes als llocs i dies acordats o podeu venir-ho a recollir a l'hort previ correu o truc avisant el dia i l'hora.

Comanda de FORMATGES ECOLÒGICS de Les Lloses fins dilluns dia 4 a les 14h, per rebre a partir de dijous 7; responent a aquest correu o a l'aplicatiu:

Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€

Comanda de VERDURA ECOLÒGICA nostra, fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu responent a aquest correu.   Dijous vespre baixarem a Centelles i divendres migdia a l'Espai Solidari de Manlleu.  També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.


Ceballot blanc a 1'20€ el manat
Ceballot de llarga vigatana a 1'60€ el manat
Últims Espinacs a 4'5€/kg
Alvocat Reed (d'Andalusia) a 3,60€/kg *En tenim 4 kgs en estoc; són grossets (feu comanda per setmana que ve!)
Ceba tendra de Lleida 1,80€/manat*si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana
Enciams tou o de seda, de Lleida 1,45€/unitat*si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana
Ceba seca a 1,30€/kg*si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana
Ceba seca petita (varietat platillo) a 1,20€/kg
Carxofa a 3,60€/kg
Pastanaga d'Andalusia a 1,70€/kg 


Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen excés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia; responent a aquest correu:
1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzena

Comanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències; responent a aquest correu:

Poma golden o fuji 1,70€/kg

Plàtans de Canàries 2,85€/kg
Taronja de taula 1,85€/kg
Taronja de suc 1,55€/kg *si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana
Llimones a 1,75€/kg

Pera Conferència 2,70€/kg
Kiwi de França 3,20€/kg *si en voleu per la setmana que ve mencioneu-ho aquesta setmana 

Conserva de tomàquet triturat de Cal Valls (670g) a 1,50€/unitat

I per últim dir que aquest diumenge fem portes obertes!  Més informació al nostre bloc: http://www.hortviu.blogspot.com/
Que tingueu una molt bona setmana!


-- 
Salut i bons aliments!

David, Nia i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada