dilluns, 11 d’abril de 2011

setmana de l'11 al 17 d'abril

Molt bona tarda,Sembla que hem fet un salt en el temps i que climatològicament ens haguem saltat mig abril. L'arç blanc ja ha florit, per tant segons les dites antigues de pagès ja no hauria de glaçar més; i com l'arç blanc, tots els arbustos i arbres i plantes estan florint celebrant l'arribada de la calor i l'avenç en els seus cicles naturals. En sinèrgia amb les flors, milers d'insectes volen frenèticament d'un arbust a l'altre alimentant-se de pol.len, transportant-lo, reproduint-se entre sí i meravellant els ocells insectívors, que també estan molt actius i amb ganes de criar. La vida, amb aquestes temperatures, és imparable, i batega amb una força que sorprèn els ulls tan acostumats a la calma de l'hivern.A l'hort aquesta explosió s'ha notat molt i les hortalisses s'inflen de sol i aigua i ho transformen en diverses tonalitats de verd, en textures variades, des de les fulles lluents i llises d'espinacs i bledes, les delicades primeres fulles de les pastanagues umbel.líferes, fins les fines i mats les fulles de les faveres en flor. Aquestes i tota la resta de plantes que cobreixen l'hort vibren inexorablement com tu, com jo i la resta d'éssers vius d'aquest planeta! L'aigua, tant abundant dies enrere, ara escasseja i hem de regar amb el sistema gota-a-gota; però esperem que ben aviat faci una bona tempesta i tandebò nocturna, per tornar-ho a amarar tot, activar els talls de patata que hem anat plantant aquesta setmana passada i convertit tot l'hort en un bé de déu de verdor.La Mia i la Sara ens van fer una entrevista fa uns dies i van fer unes fotos ben boniques. Si voleu veure el més recent de l'hort i/o llegir l'entrevista, la tenen penjada a http://www.elsinformals.blogspot.com/. Aquestes noies fa poc que han començat a fer entrevistes a persones joves que facin alguna cosa que els sembla interessant...


foto: Mia CollI pels que pogueu estar interessats en el tema de menjadors escolars ecològics, demà participarem en una tertúlia organitzada pel GDT i VSF al Suce, a Vic. Hi ha poques escoles que mengin ecològic a Osona, però seria ben senzill de fer-ho possible. Demà n'explicarem un cas pràctic de l'escola Bellpuig de Sant Julià (adjunto cartell).

Pel que fa a la vostra verdura, aquesta setmana, el que sortirà del camp serà: alls tendres, porro, enciam fulla de roure, un manadet de bledes i un manadet d'espinacs, ravenítols i pastanaga. I les faves no tardaran en arribar!Els que esteu en llista d'espera no haureu d'esperar gaire més. Amb alguna baixa que hem tingut i la producció abundant que s'acosta, us anirem avisant per ordre per començar amb la vostra verdura.

Si rebieu caixa la temporada passada i encara no heu confirmat si continueu o no, us animem a fer-ho el més aviat possible per tal d'organitzar-nos millor.Entregarem les comandes als llocs i dies acordats o podeu venir-ho a recollir a l'hort previ correu o truc avisant el dia i l'hora. Les recollides:

A l'HortViu: preferiblement dimarts tarda, dimecres, dijous fins les 18 o divendres a partir de les 13h

Espai Solidari de Manlleu: divendres a partir de les 11h

Encarna de Vic: dimarts a partir de les 9h del matí

Tot Natural de Vic: divendres a partir de les 9h

L'Aura de Manlleu (quan hi hagi un mínim de caixes): dijous a partir de les 10h


 

Us anoto els excedents i complements.

 

Recordeu que podeu encarregar qualsevol d'aquests productes preferiblement via web, entrant a http://www.communia.info/hortviu/ amb les vostres claus d'accés, o bé responent a aquest correu amb la vostra comanda. Si no teniu claus d'accés i en voleu tenir, envieu-nos un mail i us donarem d'alta.

No s'ha d'encarregar la caixa de verdura si ja heu confirmat la vostra continuïtat. Només s'ha de fer comanda si voleu complements.

Comanda de FORMATGES ECOLÒGICS (la setmana passada es van disculpar perquè anaven molt liats i no van poder entregar la comanda) de Les Lloses fins demà dimarts a les 10h, per rebre a partir de dijous 14; responent a aquest correu o a l'aplicatiu:

Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg

El petit fa aproximadament 400g

El gran aprox. 700g

Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€

Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€Comanda de VERDURA ECOLÒGICA, fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu. Dijous vespre baixarem a Centelles i divendres matí a l'Espai Solidari de Manlleu. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.

Enciams Fulla de Roure a 1,45€/unitat

Manats d'alls tendres a 1,50€/manat

Espinacs a 4,5€/kg (podem fer manats d'uns 350g)

Alvocat Reed (d'Andalusia) a 3,60€/kg (queden poques unitats)

Pastanaga d'Andalusia a 1,90€/kg

Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen excés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia:

1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzenaComanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències:

Poma Golden o Fuji 1,70€/kg

Plàtans de Canàries 2,85€/kg

Taronja de taula 1,85€/kg

Taronja de suc 1,65€/kg

Llimones a 1,85€/kg

Pera Conferència 2,70€/kg*esperem que en duguin!

Kiwi de França 3,20€/kg

CONSERVA de tomàquet ecològic i biodinàmic triturat de Cal Valls (670g) a 1,50€/unitat

Que tingueu una molt bona setmana!--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada