dilluns, 2 de maig de 2011

setmana del 2 al 8 de maig

Bona i dolça tarda!


 
Segurament haureu sentit a parlar d'una planta que s'anomena estèvia. Últimament se n'ha fet molt ressò, en part arran http://www.dolcarevolucio.cat/ca/ . També molt recentment se sent parlar de la prohibició del cultiu de diverses plantes medicinals molt eficaces.

Hem plantat estèvia i seguirem plantant tot el que volguem. N'estem esperant dues safates més per repartir, així que si esteu interessats en tenir-ne una a casa o regalar-la feu-nos-ho saber i us la guardarem. Hi ha moltíssima informació sobre aquesta planta, però no és legal divulgar-ne les propietats, així que ho resumirem en que estudis científics demostren que l'estèvia regula els nivells de sucre en sang i la pressió arterial. Al web que us recomanem en trobareu tota la informació.

Per altra banda una planta molt beneficiosa per la salut és l'aloe vera, que de moment no hem sentit que estigui prohibida. L'Hilari ens en va dur una l'altre dia, i ens va dir que en té moltes i boniques, per d'entre 4 a 12€ depenent de la mida i fent-ho a molt molt bon preu. Així que us passo el seu correu electrònic per si n'hi voleu demanar alguna: adri7_rbd@hotmail.com


Pel que fa a l'hort, anem de bòlit i de bon grat volem anar servint als que esteu en llista d'espera, però alhora hem de fer-ho paulatinament... Anirem posant-nos en contacte amb els que hi esteu des de fa més temps i a veure si donem l'abast!

El curs d'horta ecològica a La Guixa va començar la setmana passada i va ser molt divertit. El grup és molt variat i de ben segur que aprendrem junts moltes coses. La setmana passada vam fer presentacions, una petita introducció i ens vam posar a plantar força per tal de poder veure una evolució al llarg del curs. Aquesta setmana farem la instal.lació de reg, farem un extracte fermentat vegetal que més endavant utilitzarem de fitosanitari i ens fabricarem un remei preventiu i pal.liatiu pel mildiu (malura) de les tomaqueres, a base d'àcid làctic.


Pel que fa a les caixes de verdura, aquesta setmana —per tal que no avorriu les bledes ni els espinacs— hem comprat algun extra per donar una mica de varietat. Les caixes duran: patata aragonesa, pastanaga, all tendre, ceba tendra, porro, ravenítols, api i enciam (i enciam i escarola a les grans); i faves tendres per les caixes de dijous i divendres, que no en vam podem collir prous la setmana passada!

Les patates són d'una varietat que no coneixem gaire, però ens ha comentat l'Andreu que són ideals per fregir i per fer al vapor. Per bullir s'ha d'estar al cas perquè si es bullen una mica massa de seguida es desfan molt (una altra bona opció és bullir-les amb pell).


I tant si teniu ja caixa de verdura com si només feu compra d'excedents i complements, tindrem:Comanda de FORMATGES ECOLÒGICS de Les Lloses fins demà dimarts a les 12h, per rebre a partir de dijous 5; responent a aquest correu o a l'aplicatiu:

Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg

El petit fa aproximadament 400g

El gran aprox. 700g

Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€

Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€Comanda de VERDURA ECOLÒGICA, fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu. Dijous vespre baixarem a Centelles i divendres matí a l'Espai Solidari de Manlleu. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.Bledes a 1€/manat (aprox 600g)

Alls tendres a 1,50€/manat (aprox 275g)

Enciams escaroler o meravella a 1€/unitat (petits)Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen excés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia:

1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzenaComanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències:Poma Golden o Fuji 1,70€/kg

Plàtans de Canàries 2,85€/kg

Taronja de taula 1,85€/kg

Taronja de suc 1,65€/kg

Llimones a 1,85€/kg

Pera Conferència 2,70€/kg

Kiwi a 3,20€/kgCONSERVA de tomàquet ecològic i biodinàmic triturat de Cal Valls (670g) a 1,50€/unitatRecordeu que podeu encarregar qualsevol d'aquests productes preferiblement via web, entrant a http://www.communia.info/hortviu/ amb les vostres claus d'accés, o bé responent a aquest correu amb la vostra comanda. Si no teniu claus d'accés i en voleu tenir, envieu-nos un mail i us donarem d'alta.

No s'ha d'encarregar la caixa de verdura si ja heu confirmat la vostra continuïtat. Només s'ha de fer comanda si voleu complements.Entregarem les comandes als llocs i dies acordats o podeu venir-ho a recollir a l'hort previ correu o truc avisant el dia i l'hora. Les recollides:

A l'HortViu: preferiblement dimecres, dijous fins les 18 o divendres a partir de les 13h

Espai Solidari de Manlleu: divendres a partir de les 11h

Encarna de Vic: dimarts a partir de les 9h del matí

Tot Natural de Vic: divendres a partir de les 9h

L'Aura de Manlleu: dijous a partir de les 10hI recordar-vos que aquest diumenge fem Portes obertes! Més info al nostre bloc!

Que tingueu molt bona setmana!!--Salut i bons aliments!

David, Nia i Mimawww.hortviu.blogspot.com

www.hortviu.bloc.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada