dilluns, 30 de maig de 2011

setmana del 30 de maig al 5 de juny

Bona tarda!


D'aquí a ben poquet entrem a juny i al camp s'ha notat amb la florida de les solanàcies més esperades, les tomaqueres, també les seves parentes llunyanes les patateres, i fins i tot les cucurbites carbassoneres i cogombreres.  Això vol dir que molt aviat en collirem els seus fruits!  Com que la humitat ha seguit en l'ambient, però, hem hagut d'anar fent tractament amb àcid l'àctic per canviar el PH de les fulles i no deixar que els fongs es desenvolupin sobre d'elles.  Tot i així, alguna cosa està afectant les primeres flors de les tomaqueres de l'hivernacle de baix, però podrien ser trips.  Haurem de veure si es resol sol o si caldrà fer alguna cosa al respecte.  A l'altre hivernacle, alguna cogombrera ha tingut una mica de pugó (gairebé ens va fer il.lusió, perquè no en tenim mai!) i hem provat de foragitar-los a ells i a les pastores formigues amb un liquat d'all.
fotografia: Joan Pujol Creus

Els qui estigueu interessats en la salut dels vostres horts podeu apuntar-vos a la formació gratuïta que farem als Horts de Can Sanglas el dissabte 11 de juny al matí.  Us passarem més informació de seguida que tinguem el cartell.

Amb la bona lluna de juny farem transplants de tot tipus de cols, bròquils, bròculis i coliflors, que són de llarg cicle. També farem una altra sembra escalonada de mongeta perona perquè arribi a finals d'estiu.

Les caixes!  La producció s'engresca i varia: aquesta setmana collirem més pastanagues, cada vegada més grans, pèsols, espinacs, enciams, cebes tendres, coliraves i remolatxes.  Com que anem tenint les culinàries-aromàtiques-medicinals més arriades, mirarem d'anar-vos-hi posant alguna branqueta.

I tant si teniu ja caixa de verdura com si només feu compra d'excedents i complements, tindrem:  PLANTER d'ESTÈVIA a 0.50€/unitat FORMATGES ECOLÒGICS (en estoc, excepte els frescos* que es poden encarregar per la propera comanda):


Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg

               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g

Formatge de llet crua de vaca 15€/kg

               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
Comanda de VERDURA ECOLÒGICA, fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous vespre baixarem a Centelles i divendres matí a l'Espai Solidari de Manlleu.  També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.

Bledes (normals o de colors) a 1€/manat (aprox 600g)
Enciams escaroler, meravella o fulla de roure a 1,2€/unitat
Remolatxa a 2€/kg
Colirave a 0.75€/unitatComanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen accés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia:

1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzena
Comanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències:

Albercocs (a partir de dijous matí) a 3,5?€/kg

Poma Golden o Fuji 1,70€/kg

Plàtans de Canàries 2,85€/kg
Taronja de taula 1,85€/kg
Taronja de suc 1,65€/kg
Llimones a 1,90€/kg
Pera Conferència 2,70€/kg
Kiwi a 3,20€/kg
Cireres de Lleida (a partir de dijous matí) a 6€/g
CONSERVA de tomàquet ecològic i biodinàmic triturat de Cal Valls (670g) a 1,50€/unitatAquest mes en Joan Pujol Creus ha tornat a passar per l'hort a fer fotografies... Us en penjo una de l'hivernacle i les tomaqueres...


I si ho voleu veure, tocar i sentir tot en persona, apunteu-vos al Portes Obertes d'aquest diumenge (més info al bloc).


Que tingueu una molt bona setmana!!--

Salut i bons aliments!

David, Nia i Mima


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada