dimarts, 10 de maig de 2011

setmana del 9 al 15 de maig


Bondia!
 
 
El bon clima primaveral i l'augment de producció progressius ens encarrilen a una nova temporada que promet ser bona.  Hem d'organitzar-nos bé, anar servint a noves famílies, compaginar les feines al camp amb la preparació de caixes, el repartiment, l'anar a buscar el planter, fer-nos el planter de certes espècies i varietats, el curs a La Guixa i altres projectes que tenim entre mans.  Amb tot cal tenir la ment ben clara, no córrer gaire però treballar de valent!  Els portes obertes ens ajuden a relaxar-nos, a simplement ensenyar i explicar el que fem sense la pressió de les obligacions.  Gràcies a tots als que heu assistit i que ens heu ajudat a fer alguns nous bancals elevats a l'Hort dels Experiments; bancals profunds que va començar la Sara i on hem plantat entre tots una bona pila d'herbes medicinals.  Us n'adjunto una foto que va fer en Joan l'altre dia; amb els que heu vingut al portes obertes ja n'hem fet 4 més!
fotografia de Joan Pujol Creus
 
A l'hort, els cultius estan exhuberants, respirant primavera.  Ja collim moltes faves tendres i ben aviat començarem a collir pèsols.  En David ha començat a tutorar les tomaqueres a l'hivernacle i ja hem fet el primer tractament preventiu amb àcid làctic, per evitar la proliferació de fongs, sobretot a les tomaqueres.  També l'altra meitat del camp està ben brotada de patateres que caldrà anar visitant i procurant que l'ambient humit no els provoqui fongs; i de passada estarem a l'aguait de l'escarabat de la patata!
 
Dimarts passat a La Guixa vam parlar dels sistemes de reg, de l'àcid làctic i dels extractes fermentats vegetals.  Aquesta setmana parlarem de com fer el compost i com fer el planter.  Es alumnes són molt arriats i segur que en treurem profit!
 
Aquesta setmana a les caixes tornem a posar més producte propi, ja que sinó no surten els números, però del que vam posar a les caixes la setmana passada en queden alguns excedents que us anotarem més avall.
Aquesta setmana les caixes duran: porro, pastanaga, remolatxa, ceba tendra, faves, all, bledes, enciam meravella o escaroler i/o escarola.  De pastanagues en comencem a tenir de pròpies, molt petitones encara, però prometen ser tant o més delicioses que les de l'any passat!
 
I tant si teniu ja caixa de verdura com si només feu compra d'excedents i complements, tindrem: 
 
Comanda de FORMATGES ECOLÒGICS (aquesta setmana sí!! agrupem comanda! recordeu-nos-ho si voleu quelcom!!) )de Les Lloses fins demà dimarts a les 12h, per rebre a partir de dijous 12; responent a aquest correu o a l'aplicatiu:
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
 
Comanda de VERDURA ECOLÒGICA, fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous vespre baixarem a Centelles i divendres matí a l'Espai Solidari de Manlleu.  També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.
 
Bledes (normals o de colors) a 1€/manat (aprox 600g)
Enciams escaroler o meravella a 1,2€/unitat
Cabdell de tudela (si estan a punt) 2unitats x 1€
Api a 2.50€/kg (podeu demanar per branca o a pes)
Ravenítols a 1,80€/manat
Ceba tendra a 1,80€/manat
Patates aragoneses a 1,50€/kg
Escaroles a 1,50€/unitat
Remolatxes a 1'50€/manat 
 
Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen accés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia:
1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzena
 
Comanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències:
 
Poma Golden o Fuji 1,70€/kg
Plàtans de Canàries 2,85€/kg
Taronja de taula 1,85€/kg
Taronja de suc 1,65€/kg
Llimones a 1,90€/kg
Pera Conferència 2,70€/kg
Kiwi a 3,20€/kg 
Cireres de Lleida (a partir de dijous matí) a 6€/g
 
CONSERVA de tomàquet ecològic i biodinàmic triturat de Cal Valls (670g) a 1,50€/unitat
A l'hort de La Rierola m'han dit que tenen excedents d'enciam tou (o de seda) preciosos i també coriandre.  Si en voleu poseu-vos en contacte amb ells al 938510131 (Isabel)
 
Recordeu que podeu encarregar qualsevol d'aquests productes preferiblement via web, entrant a http://www.communia.info/hortviu/ amb les vostres claus d'accés, o bé responent a aquest correu amb la vostra comanda.  Si no teniu claus d'accés i en voleu tenir, envieu-nos un mail i us donarem d'alta.
No s'ha d'encarregar la caixa de verdura si ja heu confirmat la vostra continuïtat. Només s'ha de fer comanda si voleu complements.
 
Entregarem les comandes als llocs i dies acordats o podeu venir-ho a recollir a l'hort previ correu o truc avisant el dia i l'hora.  Les recollides:
A l'HortViu: preferiblement dimecres, dijous fins les 18 o divendres a partir de les 13h
Espai Solidari de Manlleu: divendres a partir de les 11h
Encarna de Vic: dimarts a partir de les 9h del matí
Tot Natural de Vic: divendres a partir de les 9h
L'Aura de Manlleu: dijous a partir de les 10h
 


I si us heu quedat amb ganes de venir al portes obertes, no usperdeu el proper!  En principi el programem pel primer diumenge de juny, que sèrà dia 5.
 

 
 
Que tingueu molt bona setmana!!
 
 
--
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada