dimarts, 5 de juliol de 2011

setmana del 4 al 10 de juliol

Bon dia...

La pluja obre els porus de la pell de les plantes.  S’hidraten d’atmòsfera, cel i planetes, matèries universals;  i en el deix de l’aigua la frescor es regala a tot el que l’envolta.  És un gust treballar quan la terra ha estat recent regada amb la cadència més harmònica, la temperatura és agradable i tot es deixa fer bé;  fins i tot hi ha hagut un excel.lent saó, que en David ha aprofitat per desherbar entre línies i cultius amb l’aixada de roda.  En canvi els dies abans, tant calurosos, vam estar fent tot el contrari: entrant tots els alls i les cebes que ja s’havien assecat bé —al camp i a l’ombra respectivament.  Ara tindrem feina a anar-les penjant  i estenent a l’assecador, i guardant-les per l’hivern, quan el clima no ens permet tanta varietat d’hortalisses com ara a l’estiu.  Aquesta setmana ja collim les primeres mongetes tendres i segur que algun tomàquet més.  Ahir la Nia i unes amigues en van trobar dos i se’ls van menjar a queixalades... realment eren boníssims. 
tomaqueres pera de girona, fotografia de Joan Pujol Creus

També collirem les primeres aubergínies i pebrots.  La setmana que ve segurament ja en començareu a tenir a les caixes setmanals de verdura.  Aquesta setmana duen porro, pastanaga, remolatxa, bledes, enciam i depenent de les caixes, bròquil, cogombre, escarola, auberginia, un grapat de mongetes, algun tomàquet...
Penseu, els que recolliu a l’herboristeria Encarna de Vic, que avui és festiu a Vic i que per tant passem la recollida a demà.

                                                                                   
Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:
Bledes (normals o de colors) a 1€/manat (aprox 700g)
Enciams meravella a 1€/unitat
Remolatxes a 1.70€/kg
Enciams escarolers a 1.20€/unitat
Pastanagues a 2.50€/kg
Porros a 2.50€/kg
Carbassó a 1.50€/kg
Patates a 2€/kg

Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu; al vespre baixarem a Centelles i divendres matí a l'Espai Solidari de Manlleu.  També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.


PLANTER d'ESTÈVIA a 0.50€/unitat

ALOES de 4€ a 12€/unitat


FORMATGES ECOLÒGICS (en estoc, excepte els frescos):

Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€


Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen accés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia:
1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzena
 
Comanda de FRUITA ECOLÒGICA quan més aviat millor, anotem comandes fins esgotar existències:

Taronja sucosa a 1,74€/kg
Albercocs (a partir de dijous matí) a 3,5€/kg
Poma Golden 1,70€/kg(dj)
Plàtans de Canàries 2,85€/kg
Pera Conferència 2,70€/kg (dj)
Síndries per encàrrec a 1.70€/kg


Gràcies tant als assistents de l’últim dia del curs d’hort ecològic a La Guixa. Pels que no vau venir vam quedar que buscarem un dia que pugui anar bé a la majoria per anar a veure com està l’hort de cara al setembre, i veure si els mentors el cuiden bé.   Potser tots tres grups junts...  i si els del matí torneu a tocar música, els de la tarda balleu i els del vespre canteu, muntarem un festival hortículo-cumba en un moment! ;-)
Gràcies també a tots els assistents del Portes Obertes de diumenge, i al cel per no només respectar-nos i aguantar les tempestes, sinó per regalar-nos dues hores d’un bon sol (i sort de la col.lecció de barrets).

Que tingueu una molt bona setmana!--
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada