dimarts, 23 d’agost de 2011

setmana del 22 al 28 d'agost

Bona tarda,
Ja deveu haver notat la canícula que finalment ha arribat, ara que esperaríem pluges de tarda i sembrar naps i espinacs, fa la calor que no havia fet el juliol i ens assedeguem i volem amagar-nos a l'ombra.  Ben curiós, oi?  Aviat no podrem fer cas dels calendaris de sembres i collites i haurem d'improvisar!  De fet al juliol a en David ja li venien ganes de fer sembres, però amb tanta pluja gairebé no hi havia la treva necessària, i en canvi una sembra d'espinacs que vam fer fa poc no ha sortit per excés de calor i falta d'humitat.  
El tema de l'aigua, després de la inundació, ha quedat només mig resolt.  Tenim aigua de pou que hem de bombejar però la que ens arribava rodada de la Miranda de moment no l'hem pogut recuperar, segurament hi deu haver algun tap de fang que no hem pogut trobar.

Volia demanar disculpes per l'absència per part meva i de les comandes a finals de la setmana passada; el meu avi es va posar molt malalt i no vaig tenir enteniment per fer la feina.  Aquesta setmana us afegiré a les caixes tot el que demaneu.
Veureu que a les caixes d'aquesta setmana abunden les mongetes tendres.  S'han solapat les últimes de la primera sembra amb la plena producció de la segona i tercera sembra i per tant en tenim moltes.  Si us atabalen són fàcils de congelar i a l'hivern són un regalet de verd al plat.  A les caixes també hi haurà porro, pastanaga, carbassó, pebrots de diverses varietats, alguna auberginia (els està agradant la calor!), remolatxa, tomàquets, escarola, cogombre, patates i api.


Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Ens sembla que l'Alejandro encara no puja fruita de Lleida aquesta setmana, però hem demanat a través d'Hortec aquesta fruita de terres catalanes:

Melonets nostres a 2€/kg (si algun no us surt dolç us en donem un altre!)
Préssec de vinya a 3.30€/kg
Pruna clàudia a 2.50€/kg
Síndria a 1.50€/kg

tot sigui per refrescar l'ambienttttt!

De formatge no he set a temps de demanar-ne aquesta setmana, però la propera ja farem comanda abundant.De verdura nostra: 

Patates varietats red pontiac a 0.80€/kg; kenebec a 1€/kg; bufet blanca a 1.50€/kg i bufet morada a 1.80€/kg
Api 2€/mata
Tomàquets tarats per aprofitar/confitar a 0.60€/kg
Remolatxes a 1.30€/kg
Pastanagues a 1.80€/kg
Porros a 2.20€/kg
Carbassó a 1.30€/kg

Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dijous migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu recordeu que a l'agost només obriran dijous tot el dia i divendres als matins; al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.


PLANTER d'ESTÈVIA a 0.50€/unitat 

ALOES de 4€ a 12€/unitat


FORMATGES ECOLÒGICS (Agrupem comandes per la propera setmana):
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg               El petit fa aproximadament 400g               El gran aprox. 700gTarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
 Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen accés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia:1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzena 
Que tingueu una molt bona setmana!


-- 
Salut i bons aliments!

David, Nia i Mima

www.hortviu.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada