dimecres, 28 de setembre de 2011

setmana del 26 de setembre al 2 d'octubre

Bon dia!  S'escampa la boira!


Els dies comencen humits entre les plantes de l'hort, impregnades de petites gotes d'aigua que es van evaporant a mesura que s'alça el sol.  Les criatures menys apreciades pels començals, com ara cargols i llimacs, campen lliurement durant les hores de fosca i quan apreta la calor s'amaguen en els replecs de les fulles fresques.  Hi ha forces orugues alimentant-se també, però he pensat que avui hi faria un pacte: els deixaré menjar-se uns enciams vells i plens de clorofil.la a canvi que deixin estar els nous.  A veure com va! 

Amb el tomb de la tardor han arribat els deliciosos i nutritius bròculis, així com una parenta llunyana i morada que és la col llombarda.  No els deixeu passar per alt i busqueu-los receptes perquè són aliments excel.lents!  
A la caixa també hi trobareu patata, pastanaga, porro, remolatxa, ceba seca, pebrots, auberginies, últims tomàquets, enciam de fulla de roure o meravella.
Estem pensant de comprar durant algunes setmanes tomàquet d'una mica més avall on encara en tinguin, per oferir-lo com a excedent... ja que la temporada s'ha fet curta pels amants d'aquesta solanàcia.  En voldrieu?

Coincidint amb que serem primer diumenge de mes, farem portes obertes aquest diumenge dia 2 a les 12h del migdia.  Trobareu més info al bloc.

I us passo un cartell sobre una xerrada que es fa avui al vespre a Vic, sobre cacau, cafè i comerç just a Nicaragua.Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:


Fruita de Lleida:


Pomes varietat royal gala de Lleida a 1.60€/kg

Peres herculines o conferència de Lleida a 2.70€/kg

Préssec de vinya a 3.00€/kg
Plàtans de Canàries a 2.85€/kg


De verdura nostra: 

Patata Red Pontiac a 0.90€/kg; kenebec a 1€/kg; bufet blanc a 1.5 i morada a 1.80€/kg
Apirave a 1€/unitat
Remolatxes a 1.30€/kg
Enciam fulles de roure i/o meravella 1€/unitat
Pastanagues a 1.80€/kg
Porros a 2.20€/kg
Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dimecres migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu; al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.  A Vic, dimarts i divendres.

ALOES de 4€ a 12€/unitat

FORMATGES ECOLÒGICS (en estoc, excepte dels frescos*):
 
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
 

MEL de l'Esquirol a 3.25€ els pots de mig kg i a 7.50€ els de kg.


Comanda d'OUS DE PAGÈS —de l'Àvia—, L'alimentació de les gallines és natural (restes de verdura, blat de moro i blat) i tenen accés a l'exterior però el gra no és ecològic; comandes fins dijous al migdia:
1'50€ 1/2 dotzena; 3€ la dotzenaRecordeu que l'Espai Solidari ha modificat els seus horaris d'obertura.  A partir d'ara no tindran obert els dissabtes al matí, i divendres a la tarda obriran de 15h a 18h.  Per tant els que recolliu caixa allà siusplau passeu preferiblement dijous a partir de quarts de 12h i/o a la tarda, o bé divendres fins les 18h.

Que tingueu una molt bona setmana!!


--
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

www.hortviu.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada