dimecres, 12 d’octubre de 2011

setmana del 10 al 16 d'octubre

Bona tarda,


Els darrers dies encara hem vist algunes orenetes que no acaben de marxar; la majoria, però, ja ha començat el seu llarg viatge fins a Àfrica del Sud.
Poc a poc el fred es va instal.lant als vespres i a les nits, i les hortalisses solanàcies ja ho han notat i han aturat el seu creixement.  Encara sembla prou irreal, però, la calor que fa durant el dia.  Som més aprop del sol i es nota...

Aquesta lluna plena ja se'ns escapa i combinat amb el fet que encara no fa gaire fred, segurament retardarem una mica la plantada tradicional d'octubre de faves, pèsols i alls.
El que sí que ha plantat aquests dies en David han set escaroles, espinacs i xicoria; i també s'ha buscat temps per començar a construir una cabana de fang i palla, prop de l'hort, que segurament acabarà servint per molts usos però la idea principal és que sigui per descansar-hi!

Les caixes aquesta setmana porten bròculis (recordeu que si se us acumulen es pot escaldar i congelar, per fer servir més endavant); patata, pastanaga, porro, remolatxa, all sec, pebrots i/o auberginies, carbassa poti-morrón (no cal pelar-la!!), bledes i enciam de fulla de roure o meravella. 
Al final del correu us adjunto el cartell de la mani 15-O, durant la qual diuen que plantaran un hort!   Més informació: www.alianzasoberanialimentaria.org


Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Fruita ecològica de Lleida*:

Pomes varietat royal gala a 1.95€/kg
Perea conferència a 2.80€/kg
Préssec de vinya a 3.30€/kg
Pruna clàudia a 2.30€/kg
*els preus i varietats potser variïn una mica aquesta propera temporada perquè hem canviat de proveïdors de fruita.  L'antic proveïdor (Alexis, a través d'Alejandro) ha tingut problemes per demostrar que tota la fruita que movia estigués exempta de productes químics i, davant del dubte, preferim comprar a d'altres fins que se'n tregui l'entrellat.  Tanmateix ens sentim en part culpables per no haver exigit factures (a vegades fèiem intercanvi de productes, que era molt bonic), però a partir d'ara el que no sigui nostre ho comprarem amb factura i traçabilitat per no tornar a tenir aquests dubtes.

També tenim pomes golden nostres, a 1.50€/kg, de les pomeres del galliner!
Plàtans eco de Canàries a 2.85€/kg

Tomàquet de pera (Lleida) a 1.80€/kg

De verdura nostra: 

Col llombarda a 2.20€/kg
Patata Red Pontiac a 0.90€/kg; kenebec a 1€/kg; bufet blanc a 1.5 i morada a 1.80€/kg
Apirave a 1€/unitat
Remolatxes a 1.30€/kg
Enciam fulles de roure i/o meravella 1€/unitat
Pastanagues a 1.80€/kg
Porros a 2.20€/kg
Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dimecres migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu; al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.  A Vic, dimarts i divendres.


ALOES de 4€ a 12€/unitat

FORMATGES ECOLÒGICS (feu comanda per propera setmana):
 
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg

               El petit fa aproximadament 400g

               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg

               El petit fa aproximadament 400g

               El gran aprox. 700g

Tarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€

Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€

 

MEL de l'Esquirol a 3.75€ els pots de mig kg i a 7.50€ els de kg.

 


L'Àvia m'ha dit que durant uns dies no tindrà OUS.

 Que tingueu una molt bona setmana!!


--

Salut i bons aliments!

David, Nia i Mima


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada