dimecres, 19 d’octubre de 2011

setmana del 17 al 23 d'octubre


Bon dia,


Finalment han marxat les orenetes i veiem caure amb més vigor les fulles dels arbres... encara no plou, però ja sembla més tardor que estiu.  Els camins estan polsegosos i els camps assedegats.  Al nostre hort, si no fos per la benedicció d'una veta d'aigua i un pou, estaríem sota mínims.  Per sort, però, podem anar regant amb gota a gota i tot va creixent.  "Agua del cielo no quita riego", recitava el meu avi; una de les persones més felices quan veia ennegrir-se el cel i deixava caure un bon xàfec.  Era un home molt seriós, però per la pluja un dia el vaig veure "fer l'indiu" i ballar per veure si aconseguia invocar-la...

fotografia de Joan Pujol Creus

Amb els canvis de temps hem estat una mica refredats, però en David no ha volgut deixar perdre la lluna i va plantar pèsols a finals de setmana i també unes quantes línies d'alls per fer secs per l'any que ve.   Aquests dos cultius són els que es beneficien més a simple vista de respectar el calendari llunar: les llegums perquè germinen amb molta més força i rapidesa, i els alls perquè si no se sembren amb lluna vella i descendent... la terra els escup enfora (o la lluna els estira, depèn de com us ho mireu!).

Les caixes aquesta setmana porten els últims bròculis, patata, pastanaga, ceba seca, all sec, apirave, col llombarda, bledes, els primers tomacons de guardar (bons sobretot per sucar pa) i enciam de fulla de roure o meravella.Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Fruita ecològica de Lleida:

Pomes golden i gala a 1.95€/kg
Pera conferència a 2.60€/kg
Préssec de vinya a 3.30€/kg


Plàtans eco de Canàries a 2.85€/kgDe verdura nostra: 

Patata Red Pontiac a 0.90€/kg; kenebec a 1€/kg; bufet blanc a 1.5 i morada a 1.80€/kg
Apirave a 1€/unitat
Enciam fulles de roure i/o meravella 1€/unitat
Pastanagues a 1.80€/kg
Porros a 2.20€/kg

Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dimecres migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu; al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.  A Vic, dimarts i divendres.


FORMATGES ECOLÒGICS (agrupem comandes fins comanda mínima):

Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg               El petit fa aproximadament 400g

               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg               El petit fa aproximadament 400g               El gran aprox. 700gTarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€


MEL de l'Esquirol a 3.75€ els pots de mig kg i a 7.50€ els de kg.
 


L'Àvia m'ha dit que durant uns dies no tindrà OUS. 
Que tingueu una molt bona setmana!!-- Salut i bons aliments!David, Nia i Mima

www.hortviu.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada