dimarts, 4 d’octubre de 2011

setmana del 3 al 9 d'octubre


Bon vespre,


Els dies s'escurcen notablement i els vespres comencen a ser freds, però cada dia tenim algunes hores de canícula que apreta més que mai; amb el sol més aprop i les dates que s'escapen, és ben sorprenent la calor que arriba a fer!

Dissabte vam acabar de collir les patates; finalment com que hem anat decidint els dies de collita d'un dia per l'altre, no us vam avisar, o sigui que la trobada potser haurà de ser per arrencar calçots.
Diumenge vam tenir portes obertes i alhora vam estar arreglant la bassa de regar de casa l'àvia, que s'havia esquerdat i perdia més aigua que no pas la que hi entrava; i com a conseqüència tenim en Pistus el Gran Peix i altres de la seva espècie a la nostra basseta de reg al costat de l'hort, de vacances fins que s'assequi la pasta i poguem tornar a omplir la bassa gran.
Entre això i fer les caixes, tenim un munt de safates de planter per plantar però en David no ha tingut temps de posar-s'hi.  Aprofitant que encara no fa fred volem planter més enciams, espinacs, xicoria, escarola...

Les caixes aquesta setmana porten bròculis, el repetim perquè només en tenim una temporada curta (si se us fa pesat es pot escaldar i congelar, per fer servir més endavant); patata, pastanaga, porro, remolatxa, ceba seca, pebrots i/o auberginies, últims últims tomàquets a les grans, apirave, bledes noves i enciam de fulla de roure o meravella. 


Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Fruita de Lleida:

Pomes varietat golden a 1.70€/kg
Peres de Lleida a 2.80€/kg
Préssec de vinya a 3.30€/kg
Plàtans de Canàries a 2.85€/kgPruna a 2.50?€/kg

Tomàquet de pera (Lleida) a 1.80€/kg

De verdura nostra: 

Col llombarda a 2.20€/kg
Patata Red Pontiac a 0.90€/kg; kenebec a 1€/kg; bufet blanc a 1.5 i morada a 1.80€/kg
Apirave a 1€/unitat
Remolatxes a 1.30€/kg
Enciam fulles de roure i/o meravella 1€/unitat
Pastanagues a 1.80€/kg
Porros a 2.20€/kg
Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dimecres migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu; al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.  A Vic, dimarts i divendres.

ALOES de 4€ a 12€/unitat

FORMATGES ECOLÒGICS (feu comanda per propera setmana):
 
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg               El petit fa aproximadament 400g               El gran aprox. 700gTarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
 

MEL de l'Esquirol a 3.25€ els pots de mig kg i a 7.50€ els de kg.
 

L'Àvia m'ha dit que durant uns dies no tindrà OUS. 


Que tingueu una molt bona setmana!!


-- Salut i bons aliments!David, Nia i Mima

www.hortviu.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada