dilluns, 21 de novembre de 2011

setmana del 21 al 27 de novembre


Bon vespre!


Entre els dies curts i la pluja, quan es fa fosc ja voldríem estar recollits i descansant, però sempre hi ha feines que ens podem endur cap a dins i que haurem d'anar fent per poder anar omplint les caixes.  La terra ofereix menys varietat que l'abundant estiu i tardor, però hem anat guardant tots aquells aliments que es conserven bé i que han de nodrir el nostre rebost durant l'hivern.  Vam collir moltes nous i, com us comentava la setmana passada, vam recollir molts fesols que en David havia batut i que aquest divendres vam ventar per separar la pellofa i quedar-nos amb el gra.  Ara l'anem congelant i quan estigui llest el descongelarem i podrem passar llargues hores a taula triant-los per acabar la feina.  Segur que tindrem tantes converses com llargs silencis; una mica com els diàlegs d'aquesta pluja fina.
Us adjuntem un parell de fotos que ens va fer la Barbara mentre ventàvem el fesol just abans que se'ns fes fosc.

El fesol batut, abans de ventar-lo, al pati davant de Corcó.

Ventant-lo: la pellofa surt pel costat i pel darrere, el fesol net surt per davant.  La ventadora mereixeria estar en un museu però encara li volem donar molta corda!


Dissabte vam tenir una molt agradable arribada... L'Eduardo i la Pilar de Nules, Castelló, van pujar una furgoneta plena de mandarines Clemenules acabades de collir, tant o més bones que les de l'any passat!  La Nia (catadora experimentada de mandarines i toteslescoses) les va provar i aprovar abans que baixessin del vehicle.  Enguany les venem a 2.50€/kg i si us en quedeu alguna caixeta podem fer una mica de descompte.

Les caixes de verdura aquesta setmana duen patata, pastanaga, porro, all sec, carbassa, col de pell de galàpat, tomàquet de penjar, pebrot verd, enciam, apirave i xirivia, i escarola a les caixes grans.  

Us recordem que l'apirave i la xirivia són delicioses al caldo, però també tenen moltes altres possibilitats.  L'apirave cru, ratllat, per exemple, és deliciós, com també la crema d'apirave; i la xirivia amb altres arrels i tubercles, al forn amb romaní i farigola, són un regal de fragàncies.


Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Fruita ecològica de Lleida:

Pomes golden o gala a 1.95€/kg
Pera conferència a 2.60€/kg
Caquis a 3.20€/kg

Plàtans eco de Canàries a 2.85€/kg
Mandarines Clemenules a 2.50€/kg

De verdura nostra: 

Patata Kenebec a 1€/kg
Escarola a 1.60€/unitat
Enciam fulles de roure i/o meravella 1€/unitat
Col llombarda a 2.90€/kg
Pastanagues a 2€/kg
Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dimecres migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu; al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.  A Vic, dimarts i divendres.


FORMATGES ECOLÒGICS (en tenim en estoc excepte els frescos):
 
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
 

MEL de milflors de l'Esquirol a 3.75€ els pots de mig kg i a 7.50€ els de kg.
 

L'Àvia m'ha dit que aviat tindrà OUS.
 


Que tingueu una molt bona setmana!!


-- 
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada