dimecres, 7 de desembre de 2011

setmana del 5 a l'11 de desembre


Bon dia!


Un correu ben tardà aquesta setmana cosida de dies estranys!
El fred va calant però encara no hem tingut glaçades importants, tot just fregant els 0ºC alguna nit i per tant els enciams encara estan en forma, si bé són petitons.  Els de l'hivernacle s'estan fent molt bonics i el planter de ceba de figueres que tenen al costat creix amb molta alegria.  En David encara no ha posat portes a l'altre hivernacle, però ja hi ha començat a plantar alguns enciams més.  De moment té molta feina amb la seva cabana de fang!  El cap de setmana però hi va haver un bon saó per treballar la terra i va fresar amb el tractoret algunes línies.  També va estar calçant els calçots perquè es facin llargs i blancs.  

Aquesta setmana les caixes dues patata, pastanaga, porro, col de pell de galàpat, colirave (us en recordeu?), ametlles, remolatxa, carbassa, enciam i escarola.  A les grans també hi ha nous i bròquil.
Pels que no conegueu el colirave és una verdura força versàtil que, igual que l'apirave, es pot menjar cru o cuit, ratllat en amanides o bullit en caldos, cremes, sofregits, etc.

Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Fruita ecològica de Lleida:

Pomes golden o gala a 1.95€/kg
Pera conferència i/o williams a 2.50€/kg
Kiwi de Catalunya nord a 2€/kg
Plàtans eco de Canàries a 2.75€/kg
Mandarines Clemenules a 2.50€/kg* i caixes de 10kgs a 2.30€/kg
Taronja de suc a 1.60€/kg
Taronja de taula a 1.75€/kgDe verdura nostra: 

Patata Kenebec a 1€/kg
Escarola a 1.60€/unitat
Enciam fulles de roure a 1€/unitat
Pastanagues a 2€/kg
Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dimecres migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu*veureu nous horaris al final del correu; al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.  A Vic, dimarts i divendres.


FORMATGES ECOLÒGICS (obrim comandes):
 
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
 

MEL de milflors de l'Esquirol a 3.75€ els pots de mig kg i a 7.50€ els de kg.
 

L'Àvia m'ha dit que aviat tindrà OUS.
 


Recordeu que aquests dies podeu recollir les caixes:


HERBORISTERIA ENCARNA de VIC: dimecres a partir de les 9h i fins les 20h. 

CENTELLES-Aiguafreda NO BAIXAREM aquesta setmana

ESPAI SOLIDARI DE MANLLEU: dijous igualment i divendres.  Per aquests dies de festa ells obriran igualment el dimarts dia 6, el dijous dia 8 i els diumenges 11 i 18.  Els matins hi seran de 10 a 2/4 de 2 i  les tardes de 17h a 20h.
Sabem que en general sou consumidors molt responsables, però ens agradaria recordar-vos com sempre fem quan arriben les festes de Nadal i Reis, així com quan penseu en aniversaris i altres celebracions, la importància del Comerç Just, així com el comerç local, el suport a artesans i petites empreses, etc.  A través del comerç just no només trobareu regals únics i preciosos, sinó que estareu segurs que han estat fets respectant els drets humans.  
Us deixem alguns links per si voleu donar-hi una ullada i us recomanem molt passar per la botiga Espai Solidari del c/Compte de Manlleu per impregnar-vos de solidaritat.
Que tingueu una molt bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada