dimarts, 10 de gener de 2012

setmana del 9 al 15 de gener


Bona tarda!


Sortint d'aquests dies de festes i endinsant-nos en l'any que tenim per davant, en David i jo (i la Nia!) fem un petit parèntesi i ens n'anem de vacances uns dies.  No teníem clar si fer igualment servei mínim de caixes de verdura però com que no ens surten els números per fer-ho fer a altres persones, us donem també "vacances" a vosaltres.  Esperem no fer-vos anar malament!
No servirem caixes de verdura, fruita ni comandes les setmanes 16-22 de gener i 13-29 de gener.  Si voleu seguir  menjant verdures i fruites ecològiques us recomanem que us passeu per la botiga Arrel, de Vic (Plaça del Pes).


Aquests dies i nits fredes han convidat al recolliment, però quan s'il.luminen les tardes ja comencem a pensar en la primavera, en l'allargar dels dies, en les noves sembres que haurem de fer i la planificació dels cultius.  Abans de tot això, necessitem un petit descans i tornar ben motivats, ja que com sabeu a l'estiu no tenim mai temps de fer escapades.
Amb la lluna plena d'ahir ja vam estar pensant en com organitzar els cultius d'aquest any.  També vam fer la primera fornada de pa i va quedar deliciós; ens sembla que ha de ser un any de moltes coses bones.

En Miquel Bonet molt atentament ens va fer arribar els resultats del seu calendari de la ceba, i us l'adjuntem per si hi teniu curiositat.  Com us deia la setmana passada aquest any la previsió meteorològica pot ser bastant incerta, però mes a mes podrem anar mirant si s'assembla al què la ceba, la sal, els astres i la bona mà d'en Miquel ens indiquen.

Ens han arribat també aquests dies propostes vàries i molt variades que si no us fa res us faig arribar per si us pot interessar o en voleu fer difusió.  Un taller de Feldenkrais centrat en la Pelvis ( soncupe@yahoo.es ), impartit per la nostra amiga i fisioterapeuta Sònia; un curs d'auto-coneixement impartit per la Montserrat Montaner, mestra formada en pedagogia Waldorf, treball Biogràfic d'orientació Antroposòfica i Arteràpia ( més info a prieure10@gmail.com );
un recés al Mas Vilarmau pel cap de setmana 28-29 d'aquest mes (més info a elpuntdellumdemasvilarmau@hotmail.es), i la petició de fer córrer la veu de que la Sara i l'Eric busquen persona o persones per compartir una masia a Les Llosses ( saragoti@hotmail.com o ovni2003@yahoo.com i 938 500 362 / 658 533 806 )
Pel que fa a l'hort, sembla força estàtic però encara està donant llum a gran quantitat de verdures d'hivern, sobretot arrels i crucíferes.  Estem triant ja les darreres patates que ens queden i pensant on plantar les d'aquest any.  A part de collir, en David ha estat sobretot desherbant —aquests dies, els alls tendres.
 
Aquesta setmana les caixes de verdura duen patata, pastanaga, un tastet de les primeres cols de brusel.les, porro, carbassa, enciam de la costa, calçots de ceba blanca de Valls (aquests són encara curtets, us els recomanem com a ceballot per a l'amanida) xirivia i escarola i nap a les grans.  


Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Fruita ecològica de Lleida:

Pomes golden o gala a 2.20€/kg
Pera conferència i/o williams a 2.50€/kg
Mandarines Clemenules a 2.50€/kg*NOVA COLLITA!*caixes de 10kgs a 23€
Taronja de suc a 1.60€/kg
Taronja de taula a 1.75€/kg

Kiwi de Catalunya Nord a 2.50€/kg
Plàtan de Canàries a 2.50€/kg


De verdura nostra: 

Patata Kenebec a 1€/kg
Escarola a 1.60€/unitat
Pastanagues a 2€/kg
Feu la comanda de VERDURA ECOLÒGICA fins dimecres migdia pels de Centelles i Manlleu.  Dijous a mig matí a L'Aura de Manlleu i a l'Espai Solidari de Manlleu (recordeu que divendres tanquen a les 18h); al vespre baixarem a Centelles i Aiguafreda. També podeu recollir-ho a l'hort qualsevol dia, si ens ho feu saber abans.  A Vic, dimarts i divendres.


FORMATGES ECOLÒGICS (agrupem comandes per la primera setmana de febrer):
 
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc* (pes net aprox 150g) a 2'50€
Crema per untar*, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€
 

MEL de milflors de l'Esquirol a 3.75€ els pots de mig kg.
 
 
I per adjuntar que no quedi, us envio una foto de família desitjant-vos un bon sol nou ;-)

fotografia de Ronald Stallard


I tornem a començar caixes de verdura i repartiment la setmana del 30 de gener.
Bones setmanes!!


-- 
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada