dimecres, 8 de febrer de 2012

setmana del 6 al 12 de febrer


Bon dia!


Les notícies meteorològiques semblen ser les més rellevants aquests dies a l'hort: dijous passat amb neu abundant que ens feia patir per si no podíem entregar les caixes que ja teníem fetes (estem una mica ensotats i a vegades costa treure els vehicles d'aquí, amb neu o gel); les glaçades que aquí van arribar fins a -14ºC i llavors aquests vents galopants que tot ho han xarbotat i canviat de lloc.  Per sort no hem tingut més males experiències amb els hivernacles; el plàstic és a lloc.  El que sí que va viatjar lluny però va quedar ancorat a una aixeta de reg va ser una malla antipedra que havíem tingut a les tomaqueres; una part fins i tot va anar a visitar els xais de Corcó. 

Tot plegat, però, ha rebut poca cosa.  Les últimes carbasses que ens quedaven s'han fet malbé i les faveres s'han cremat per les glaçades, però amb una mica de sort rebrotaran quan notin la proximitat de la primavera.  A dins Can Gat, on preparem les caixes, va arribar a glaçar dues nits seguides, i per tant alguna verdura i fruita es van congelar momentàniament, però no va fer gaire mal.  Ens va deixar algun espectacle fractal en forma de gel que hauria valgut la pena fotografiar, però en aquells moments no teníem cap bona càmara a mà.

Us enviem una foto de l'hort amagat sota la neu de dijous passat.


 
Les caixes d'aquesta setmana duen patata, els nostres últims porros, pastanagues, xirivia, col arrissada, xicòria, enciam fulles de roure, bleda, ceba seca, api i una mica de fesol o ametlles.  Les grans, també algun calçot.

Les de principi de setmana han dut totes fesol tavella brisa.  És la mongeta que a terres garrotxines té la denominació d'origen de Santa Pau.  Veureu que és deliciosa, però és important estar al cas del punt de cocció perquè és més ràpid del que pot semblar, sobretot si les deixeu en remull unes hores.  Les caixes que no tingueu fesol aquesta setmana, no us preocupeu que ho anotem i us en posarem la setmana que ve (ens porta molta feina destriar-lo!)
 

Els excedents i complements que tenim aquesta setmana per vendre a part de les caixes són:

Fruita ecològica:

Pomes gala a 2€/kg i alguna golden
Pera conferència a 2.50€/kg
Mandarines Clemenules a 2.50€/kg*NOVA COLLITA!*caixes de 10kgs a 23€
Taronja de suc a 1.50€/kg
Taronja de taula a 1.75€/kg
Plàtan de Canàries a 2.75€/kg
Llimona a 1.75€/kg
 
 
OUS de l'àvia (no sóc ecològics però mengen natural i tenen accés a l'aire lliure) a 3€/dotzena

 
Per cert que la inauguració del nou Restaurant Sambucus del Mercat Municipal de Manlleu es va anular per la neu la setmana passada i passa a ser aquest dijous a la mateixa hora (19.30h).  Nosaltres hi vam treure el cap i la gana fa dos dies i ho vam trobar esplèndid.
 
Que tingueu una molt bona setmana!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada