divendres, 30 de març de 2012

s'acaba el març i encetem l'abril...


Bondia!


Quina alegria aquells 30 i escaig litres que van caure sobre aquests verals poc després d'escriure el darrer correu.  Van caure tant bé, tant suaus i persistents alhora, que van ser la regada justa per les patates recent sembrades, pel planter acabat de plantar a lloc, per netejar la pols dels camins... no ho podia haver fet millor.  Em sembla que era dijous que a Vic va caure pedra i patíem pels camps i els pagesos, però segurament va durar poc i esperem que no fes gaire mal.   Els qui estaven contents d'alegria insana eren els de l'herbicida, que es fregaven les mans perquè aquests dies hauran pogut visitar gairebé totes les finques de la comarca per ruixar els cultius de cereal... ja que l'aigua és bona per totes les plantetes.  
En David doncs aquests dies ha començat a desherbar manual i ecològicament aquells cultius que no toleren tant bé la competència amb les herbes adventícies, ja que amb la terra amorosida per l'aigua i quan les herbes tot just despunten és una feina relativament fàcil; el que no estalvia ajupir-se força o amb una mica de sort poder fer servir l'aixada de roda entre línies.  Ara que hi ha saó està plantant tot el que pot, ja que diuen que ha de tornar a fer unes pluges aquest cap de setmana.  D'entre el que transplanta hi ha la deliciosa ceba de figueres, el planter de la qual es veia en la fotografia de l'hivernacle del darrer correu.  

Pels rodencs tenim bones notícies: obrim un nou punt de recollida a Roda!  Després de Setmana Santa començarem a dur-hi les caixes dels qui la volgueu recollir allà.  

Aquests propers dies enviarem un correu als que recolliu cada quinze dies, per posar-nos d'acord amb quin dia començar a recollir.  
Segurament començarem posant-hi patates noves, pastanagues noves, alls tendres, enciam, ceba tendra, col, bròquil o coliflor... i molt aviat ja aniran arribant els cultius propis de primavera com les faves i pèsols.
Bona prova de primavera han set veure les primeres orenetes i també un munt de marietes, les amigues de l'hort!  Us n'enviem una foto!

marieta sobre herba adventícia

Tot això a partir de la setmana del 9 d'abril... i us recordem que si voleu treure el cap per l'hort abans, aquest diumenge hi farem Portes Obertes a les 12h del migdia.  Tindrem algunes verduretes a la venta i també ous de l'àvia.


Que tingueu una santa setmana i fins aviat! 

-- 
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

telf 657 262 669


1 comentari:

  1. Quines fotos tan maques que té aquest bloc!

    M'agrada perquè sabeu transportar l'art i la bellesa a l'horticultura. I amb això aneu una mica més enllà de l'agricultura ecològica.

    ResponElimina