dimarts, 10 d’abril de 2012

setmana del 9 al 15 d'abril


Bona tarda!


Com s'han allargat els vespres i quina qualitat té la llum!  Tan aviat acarona l'albada com encén el matí, escalfa amb una abraçada forta, pinta la tarda i se'n va sense pressa...  L'hort banyat en totes aquestes llums i l'aigua que ha anat caient, és un bonic paisatge de colors.

Com que no hi havia saó, el planter s'espera surant sobre la bassa perquè en David no pot plantar.  Ha pogut però desherbar les primeres pastanagues, que com alguns ja sabeu és una de les feines més tedioses de tot l'any.  Dits com pinces àgils que busquen tots aquells brots competidors d'herbes adventícies, que han brotat abans o al mateix temps que les pastanagues.  La germinació de la pastanaga és d'uns 15 dies i hi ha moltes altres petites llavors a la terra que amb 4 o 5 dies després de pluja i sol surten, buscant la llum i la propagació.  Quan treiem aquestes petites herbes en potència les deixem entre el cultiu, sobre la terra del qual s'asseca i queda com a una capa fina de cobertura vegetal.  Aquesta s'acaba reintroduint a la terra, que al seu torn es va equilibrant...  No hi ha res que sobri ni falti.
També ha calçat les tomaqueres de l'hivernacle, que ja han començat a fer flor!  Anuncien els primers tomàquets amb gust d'estiu.Aquests bonics dies de primavera tornem a encetar la temporada de les caixes de verdura setmanals.
Aquesta setmana duran alls tendres (per menjar crus en amanida, en truites, en sofregits, sopes...), calçots que es poden menjar com a tal (a la brasa o al forn) o com a ceballots, enciam meravella o roure, pastanagues, api, bròquil romanesco (no us perdeu en els espirals!), deliciosos espinacs i julivert; i a les grans també unes quantes ametlles.

Com a complements oferim:

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé
Poma golden a 2.20€/kg
plàtans de Canàries a 2.80€/kg
Taronges a 1.70€/kg
Kiwis a 2.35€/kg
Alvocats de Múrcia a 6.35€/kg (cada unitat fa uns 200g)
Llimones a 1.75€/kg

OUS campestres de l'àvia:

2.50€/dotzena; 1.25€/mitja dotzena

Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria (a les tardes) a mirar quines verdures, fruites i ous tenim d'exedent.  D'aquí a poc tindrem formatges, mel i altres productes.  

Us recordo els punts de recollida de les caixes de verdura setmanals:

HORT:  qualsevol dia prèviament acordat
DIMARTS: a l'Herboristeria Encarna de Vic, a partir de mig matí; a l'escola La Font de Borgonyà a les 15h; a l'Herboristeria Encarna de Roda a partir de mitja tarda.
DIJOUS: a l'Espai Solidari de Manlleu i a L'Aura de Manlleu, a partir de mig matí; i a l'escola La Font de Borgonyà a les 15h.
DIVENDRES: al Tot Natural de Vic, a partir de les 10h del matí.
Trobareu més informació dels punts de recollida al nostre bloc.Això és tot per aquesta setmana!  

Us enviem una foto de les primeres flors de tomaquera...  També estan en flor les faveres, les maduixeres i milers d'herbetes silvestres de tots colors!


Bona setmana!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada