dimecres, 20 de juny de 2012

setmana del 18 al 24 de juny


Bona nit,


Les flors dels til.lers s'estan obrint arreu amb la calor que ens arriba amb onades contundents. Les herbes medicinals despunten a tot arreu amb les seves flors: hipèric, espernallac, farigoles, melilot, espígol...  Als vespres i a la matinada també veiem les primeres flors d'onagra amb el seu groc delicat.  El solstici d'estiu no es fa esperar i aquesta setmana la feina al camp ja s'ha d'anar fent a les hores de menys calorada: tutorar tomaqueres, tallar les flors de les herbes adventícies que ja granen, plantar, regar, desherbar desherbar desherbar... i collir!  Collir molt, per sort, que és una gran alegria.
flors de carbassó

Per cert que necessitaríem que aquells qui tingueu caixes acumulades a casa les retorneu, ja que a vegades ens costa tenir-ne suficients (les anem reciclant mentre estiguin en bon estat).  També ens va bé que retorneu, si no li doneu vosaltres un altre ús, les oueres, gomes elàstiques, etc. per anar reciclant.  I si teniu pa sec i el voleu deixar dins les caixes que retorneu, fareu feliços a animalets varis que viuen prop de l'hort.

Els qui ara amb la calor estigueu pensant en vacances, recordeu si és possible de buscar benefactors per les vostres caixes si heu de ser fora algunes setmanes.  Ja que si no els productors ens trobem que ens deserta la clientela i ens hem de menjar tota la producció!


A banda dels horts, la resta de camps agrícoles estan ara mateix molt daurats i a punt de collitar.  Malhauradament, no per farinar els blats i fer-ne pa, sinó per aportar només un 20% del menjar que necessiten els caps de bestiar de la Comarca.  La resta s'importa.  També s'importen i es mouen horitzontalment pel globus terraqui gairebé tots els aliments que consumim.  Fins i tot els productes ecològics que compleixen normatives deixen de ser ecològics en el sentit profund de la paraula quan fallen a alimentar la seva població més propera, es desplacen lluny sense sentit, no contemplen criteris d'igualtats socials, desvaloritzen el producte al pagès que cultiva diversificadament...  Els Pagesos Agroecològics de la comarca anem treballant per a la sobirania alimentària.  Tandebò també els reunits avui Per Una Plana Viva estiguin tenint bones idees per tirar endavant.  Per sort una petita part de la societat comença a prendre consciència i a consumir més responsablement.  I molts també s'animen a cultivar els seus propis aliments!Aquesta setmana les caixes duen porros, remolatxa, pastanagues, ceba tendra, bledes de penca ampla, carbassons, enciam i alguna crucífera (bròquil o bròculi a principi de setmana) o pèsols a finals de setmana.


Com a complements oferim: 

VERDURA nostra en excedent per afegir a caixes o comandes soltes:

Enciams escaroler, meravella o batavia gota de sang a 1€/unitat
Bledes a 1.70€/kg
Remolatxes a 1.50€/kg
Pastanagues a 1.80€/manat

Tomàquets d'amanir, de branca o de pera a 2.50€/kg (Maresme)
Patates empordaneses a 1.70€/kg


FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Plàtans (Canàries) 2.70€/kg
Llimones (Malaga) 1.90€/kg
Kiwis (Catalunya Nord)a 3€/kg
Taronges (Alcanar) a 1.40€/kg
Síndria fosca o ratllada (Almería/Malaga) a 1.75€/kg
Albercocs (Segrià) a 4.45€/kg
Meló ell gripau o Cantelup (Almería/Malaga) a 2.70€/kg
Pruna negra (Cadiz) a 3.30€/kg
Préssec vermell (Anoia) a 4.90€/kg
Préssec de vinya (Anoia) a 4.90€/kg


MEL de Milflors (a 3.9€ els pots de mig kg)

Planter d'estèvies i aufàbregues de fulla ampla i petita a 0.50€/unitatPodeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria (a les tardes) a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana...

una bona entrada a l'estiu...

i una màgica revetlla!!

-- 
Salut i bons aliments!

David, Nia i Mima

telf 657 262 669Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada