dimarts, 5 de juny de 2012

setmana del 4 al 10 de juny


Bondia!

Després d'un cap de setmana mogut i amb un xic de pedra, hem començat la setmana collint finalment ja les primeres pastanagues; dolcíssimes!
Ahir mentre collíem algunes coses es va alçar del camp un pigot, que semblava força tropical amb els seus verds lluminosos i el cap vermell...

En David ha començat a collir els alls per sec, que s'assoleien al camp.  També estan ufanoses les cebes de figueres, les llargues vigatanes i valencianes, porros, enciams de fulla de roure, escarolers, maravella, romana, lollo, raditxo, pastanagues, bledes verdes i de colors, espinacs..., van creixent les xirivies, carbasseres de cacahuet i de verdes, cogombreres, carbassoneres, tomaqueres de sucar i d'amanir, auberginies, pebroteres, mongeteres, apis, fonolls, remolatxes, meloneres, faveres, pesoleres, cols, bròquils, coliflors, bròculis, maduixeres, riubarb, apiraves, coliraves, rave picant i patateres. Tot aromatitzat amb valeriana, farigola, sajolida, romaní, salvia, marduix, aufàbrega, julivert, coriandre, estevia, menta, curri, consolda, cards, espígol...  
Ja veieu que l'inventari és llarg i acolorit!


Aquesta setmana les caixes duen alls tendres, remolatxa, pastanaga, faves per desgranar o per fer amb casaca, porros, bledes i enciams; i també espinacs a les grans.Per cert que ja ens ha arribat el planter d'estèvia (50 cèntims/unitat) i d'aufàbregues (15cèntims/u).


Com a complements oferim: 

VERDURA en excedent per afegir a caixes o comandes soltes:

Enciams 
Bledes
Remolatxes
Faves


 FORMATGES ECOLÒGICS (encara no hem arribat a comanda mínima)
 
Formatge de llet pasteuritzada de vaca 14€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Formatge de llet crua de vaca 15€/kg
               El petit fa aproximadament 400g
               El gran aprox. 700g
Tarrina de Formatge fresc (pes net aprox 150g) a 2'50€*
Crema per untar, aprox. 250g (molt bo, amb un punt àcid) 2'50€*

 

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Plàtans de Canàries 2.85€/kg
Llimones a 1.90€/kg
Kiwis a 3€/kg
Maduixes a 5€/kg
Taronges a 1.4€
Síndria a 1.75€
Albercocs (pocs, la setmana que ve més)

 
MEL de Milflors (a 3.9€ els pots de mig kg)

Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria (a les tardes) a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana!
--
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

telf 657 262 669

www.hortviu.blogspot.com

1 comentari:

  1. Justament ahir vaig anar a sopar a casa dels meus pares i van preparar una amanida amb enciam de l'hort que s'han fet al jardí. Es veu que és un hort petit, han plantat una dotzena d'enciams. Parlant, parlant, m'he adonat que no sé com es reprodueixen els enciams (ells els havien plantat de petits però sembla que ja eren enciams). Sé que normalment les plantes fan llavors però en aquest cas mai he vist les llavors d'un enciam.

    I en general, la ignorància de la gent de ciutat sobre aquests temes és extensa. Els cacauets que menciones, per exemple, segur que la meitat no sabem si ve d'una planta o d'un arbre.

    Una abraçada!

    ResponElimina