dimarts, 17 de juliol de 2012

setmana del 16 al 22 de juliol


Bona nit,


Amb l'arribada de la lluna nova els fluxes de la saba de les plantes es concentren a les arrels.  En David està combinant feines com transplantar, posar reg, col.locar malla per la sembra nova de mongetes i entrant les cebes seques i guardant-les a l'assecador al costat dels alls.  Enguany volem mirar de promocionar la ceba llarga vigatana, una varietat que s'estava perdent i que no té una conservació gaire llarga, però que és boníssima.  En Josep Maria Gamissans va tenir la bona pensada en la darrera assamblea dels Pagesos Agroecològics d'Osona de plantar-ne per fer calçots, de manera que tinguem uns calçots locals més dolços encara que la ceba de Valls.  Ho podem provar el proper hivern, oi?
fotografia de Joan Pujol Creus

Aquesta setmana les caixes duen porros, remolatxa, pastanagues, ceba seca, col arrissada, carbassons, cogombres, enciams i els primers pebrots; i algun tomàquet a les caixes grans i també les primeres auberginies.
Recordeu que si hi ha algun producte que se us acumula podeu aprofitar per fer conserves o bé congelar.  En el cas del carbassó, que en tenim molt durant aquests mesos d'estiu, una manera ràpida de guardar-lo és congelar-lo sencer; a l'hivern ens servirà per fer-ne cremes.

Siusplau recordeu buscar beneficiaris per les vostres caixes si marxeu de vacances!  Que nosaltres ens passarem l'estiu pencant i la producció és abundosa...


Com a complements oferim: 

VERDURA nostra en excedent per afegir a caixes o comandes soltes:

Mongeta seca tavella brisa a 8€/kg
Carbassons a 1.30€/kg
Enciams escaroler, roure, meravella o batavia gota de sang a 1€/unitat
Remolatxes a 1.40€/kg
Pastanagues a 1.80€/manat
Fonoll a 1€/unitat
Porros a 2.50€/kg
Cogombre a 1.50€/kg
 

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Pruna groga (Andalusia) a 3.30€/kg
Plàtans (Canàries) 2.90€/kg
Síndria fosca (Almería/Malagaa 1.75€/kg
Albercocs (Catalunya Nord) a 4.50€/kg
Meló canari (groc) a 2.10€/kg o pell de galàpat (Almería/Malaga) a 2.60€/kg
Préssec groc (Anoia) a 4.50€/kg
Llimona andalusa a 2.90€/kg

Alvocats a 6€/kg
Patata Kennebeck a 1.75€/kgPodeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria (a les tardes) a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada