dimarts, 3 de juliol de 2012

setmana del 2 al 8 de juliol


Bona nit,

Els dies s'han allargat molt, però la feina també.  En David comença per un cantó al matí i podria treballar durant setmanes que sempre hi haurien més coses a fer.  Sobretot collir, desherbar, preparar la terra per plantar i aquests dies regar força perquè està tot bastant sec.  Hem estat entrant alls per guardar i també forces cebes, d'entre les quals ceba llarga vigatana que serà una delícia.  

Tot i la calor d'aquests dies, comencem a tenir en ment les previsions i provisions per l'hivern, ja que alguns dels seus cultius ja s'han de plantar ara perquè tinguin prou sol per desenvolupar-se, abans que el fred alenteixi molt el seu creixement.
Fa una estona hem vist com s'alçava a l'horitzó la lluna plena, que  no només ens guia en els cultius i en el pas del temps, sinó que és realment embadalidora; com un imant de llum.
Seguint la tendència de la inventadora-de-paraules-Nia, a la lluna plena li podríem dir lluma.  :-)

Aquesta setmana les caixes duen porros, remolatxa, pastanagues, ceba tendra, bledes de penca ampla, carbassons, cogombres, coliflor i enciam a les petites; i col i algun tomàquet a les caixes grans.  A finals de setmana segurament en canvi de coliflor hi posarem una altra cosa.

Siusplau recordeu buscar beneficiaris per les vostres caixes si marxeu de vacances!  Que nosaltres ens passarem l'estiu pencant i la producció és abundosa...

fotografia de Joan Pujol Creus

Com a complements oferim: 

VERDURA nostra en excedent per afegir a caixes o comandes soltes:

Mongeta seca tavella brisa a 8€/kg
Carbassons a 1.35€/kg
Enciams escaroler, roure, meravella o batavia gota de sang a 1€/unitat
Bledes a 1.70€/kg
Remolatxes a 1.50€/kg
Pastanagues a 1.80€/manat
Fonoll a 1€/unitat
 

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Pera a 2.60€/kg
Plàtans (Canàries) 2.70€/kg
Síndria fosca o ratllada (Almería/Malagaa 1.75€/kg
Albercocs (Segrià) a 4€/kg
Meló gàlia rodó petit (Almería/Malaga) a 2.70€/kg
Préssec vermell (Anoia) a 4.90€/kg
Préssec de vinya (Anoia) a 4.90€/kg
Llimona andalusa a 1.90€/kgPodeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria (a les tardes) a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana... i a canalitzar bé l'energia llunàtica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada