dijous, 26 de juliol de 2012

setmana del 23 al 29 de juliol


Bon migdia...


La setmana passada en gerard del Mas Bellpuig i jo ens vam arribar fins a Can Maia.  Vam agafar un corriol que passava per entre una fageda frondosa, fresca i ombrívola, que ens va dur fins casa la Montse.  ens va rebre i atendre amb els braços oberts, tot i que per a qualsevol pagès o pagesa és època de molta feina, i ens va ensenyar i explicar la seva petita conserveria.  Va quedar clar que no es tracta només d'omplir pots, és tota una art i una ciència.  em vaig endur crema de carbassa amb poma àcida, que és una delícia freda en aquests dies calurosos, mongeta de santa pau cuita, crema d'apirave i mongeta tendra cuita.  Poden semblar cares però tant el cultiu, la recol.lecta, el cuinat i l'envasat són totalment artesanals; i per tant us els recomanem molt.

Ahir la visita la vam rebre nosaltres, de ramon senmartí, per obrir-nos fitxa al portal www.producteslocals.cat , qu de ben segur pot ser una bona experiència tant per a productors, consumidors, aficionats de l'horta...

Pel que fa al nostre hort, que està gairebé a ple rendiment (falta l'arribada massiva de tomàquet, auberginia i pebrot), n'estem collint aquesta setmana per posar a les caixes:

Porros, pastanagues, bledes de colors, carbassons, cogombres, enciams i els primers pebrots, auberginies, mongeta tendra i tomàquets, així com 2k i 3k a les grans de ceba seca.
.

Com a complements oferim: 

VERDURA nostra en excedent per afegir a caixes o comandes soltes:

Cogombre a 1.40€/kg
Mongeta seca tavella brisa a 8€/kg
Carbassons a 1.30€/kg
Enciams escaroler, roure, meravella a 1€/unitat
Remolatxes a 1.40€/kg
Pastanagues a 1.80€/manat
Fonoll a 1€/unitat
Porros a 2.50€/kg
 

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Pruna groga (Andalusia) a 2.64€/kg
Síndria fosca (Almería/Malagaa 1.35€/kg
Albercocs (Catalunya Nord) a 3€/kg
Meló gàlia (rodó) a 1.70€/kg o pell de galàpat (Almería/Malaga) a 1.90€/kg
Préssec vermell (Anoia) a 3.19€/kg
Llimona andalusa a 2.45€/kg
taronja de suc (andalusia) a 2.17€/kg


Patata Kennebeck a 1.75€/kg
tomàquet de branca a 2.20€/kgPodeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria (a les tardes) a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana!  


Des d'hortviu ens adherim al manifest de l'ocupació del Congrés de diputats el 25 de setembre d'aquest any... i desitgem també una bona república catalana.

1 comentari:

  1. Hola! Caig en aquesta web una mica tard! M'agrada molt el blog!
    Quan ens escrius lo que esteu fent aquestos dies? :D
    Adri

    ResponElimina