dimecres, 1 d’agost de 2012

setmana del 30 de juliol al 5 d'agost


Quina calor!


A mesura que passen els dies comença a fer més i més falta l'aigua per aquestes contrades.  Els arbres deixen anar les fulles, l'herba s'asseca i la deu de la Miranda amb que regàvem també està gairebé eixuta.  Sort n'hem tingut fins ara i també sort del pou que de moment va rajant, però volem demanar-vos que mediteu i penseu que necessitem pluja, aquí i a tot arreu on faci falta.  Aigua fresqueta, tempestes suaus, de nit si pot ser, ja que demanem...

Aquests dies treballem la terra (sense saó, ja temps que no hi ha saó), transplantem plantules per l'hivern i anem collint la gran varietat de productes que ens ofereix aquest clima que per ser tropical només li faltaria les pluges abundants de cada tarda.  Per tropical, veiem cada dia una parella d'oriols a la figuera del costat de la cuina; preciosos amb el seu groc i negre i els seus cants aflautats.  s'alimenten d'insectes i de les primeres figues i estan fent el niu al bosquet del costat del torrent (sec, ara, molt sec).


Tant és així que solíem collir les patates al setembre, fa un parell d'anys que a mitjans d'agost, i enguany abans d'acabar el juliol ja n'hem arrancat un campet i de seguida que poguem arrencarem la resta.
De moment us podem oferir patata vermella de l'àvia (el primer any que l'hem convençut per fer el cultiu ecològic!!) i també una mica de blanca.


Aquesta setmana les caixes duen una mica de ceba llarga vigatana (la setmana passada eren reca i figueres), porros, all sec, carbassons, cogombres, pebrots, tomàquet, mongeta tendra, col arrissada i enciam. I pastanagues a les grans.


Finalment us recordem que com a primer diumenge de mes, tindrem les portes obertes aquest diumenge a les 19h.  + info al bloc!
.

Com a complements oferim: 

VERDURA nostra en excedent per afegir a caixes o comandes soltes:

Cogombre a 1.40€/kg
Mongeta seca tavella brisa a 8€/kg
Carbassons a 1.30€/kg
Enciams escaroler, roure, meravella a 1€/unitat
Remolatxes a 1.40€/kg
Pastanagues a 1.80€/manat
Porros a 2.50€/kg
Patata vermella a 0.80€/kg (aguantarà fins Nadal)
Patata blanca Kennebeck (fins febrer) a 0.90€/kg
 

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Síndria fosca (Almería/Malagaa 1.35€/kg
Albercocs (Catalunya Nord) a 3.7€/kg
Meló gàlia (rodó) a 1.70€/kg o pell de galàpat (Almería/Malaga) a 1.70€/kg
Préssec vermell (Anoia) a 3€/kg
Préssec groc de vinya a 1.90€/kg
Llimona andalusa a 2.45€/kg
Pera erculina a 2.60€/kg
Plàtan de Canàries a 2.80€/kg

Tomàquet de pera a 2€/kgPodeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria (a les tardes) a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada