dimecres, 5 de setembre de 2012

setmana del 3 al 9 de setembre

Bon dia


Torna a fer calor i gairebé s'asseca el que va ploure l'altre dia, però quin goig com plovia...!  Va refrescar l'ambient en un glop d'aigua freda, ploguda amb la cadència més suau però insistent que podia.
Encara l'hort uns centímetres avall és moll i les arrels s'han pogut nodrir àmpliament.  Ens ho recorden les nits, de sobte fredes, que encara contenen tota aquesta frescor de l'aigua, precursores de la tardor que arriba aviat.
L'hort s'emmiralla en aquests canvis i de dia passa calor i de nit passa fred.  La senyal per algunes plantes d'anar plegant i per d'altres a fer-se grosses ràpides per tenir prous possibilitats de sobreviure l'hivern.  Us en poso una foto amb el terra encara moll...Així les crucíferes són protagonistes de les transplantades de tot aquest mes passat, i amb la nova tècnica d'en David que haurem de veure com resulta.  Ha encoixinat les darreres plantades amb paper d'empallar (el venen a Can Llanas Mimcord, aquí a Manlleu mateix), calçada amb la solcadora de l'aixada de roda per banda i banda, i amb el reg prèviament posat a sota.  Més laboriós per començar però segurament no haurà de treure herba en tot el seu cicle.  
Anem aprenent!

Aquesta setmana les caixes duen porros, carbassó i tomàquets (poc), remolatxa, patates per bullir amb pell, pastanagues, bledes, all sec i enciam; i també més quantitat i cebes a les caixes grans.


Com a excedents per comandes soltes i/o complements oferim: 

VERDURA nostra eco:

Mongeta seca tavella brisa a 8€/kg
Enciams iceberg (eco!), meravella fulla de roure a 1€/unitat
Remolatxes a 1.40€/kg
Porros a 2.50€/kg
Patata vermella a 1€/kg i 0.80€/kg a partir de 5kgs (aguantarà fins Nadal)
Patata blanca Kennebeck (fins febrer) a 1.10€/kg; i a 0.90€ a partir de 5kgs
Pastanaga a 2.50€/kg 

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Meló nostre (varietat canari?) a 1.70€/kg
Síndria ratllada (Vilamallaa 1.45€/kg
Meló Pell de galàpat (Almería/Malaga) a 1.70€/kg
Llimona andalusa a 3€/kg
Pera ercolini a 2.65€/kg
Plàtan de Canàries a 2.80€/kg
Pruna clàudia (Tolosa) 3.30€/kg 
Raïm negre a 3.05€/kg
Préssec vermell (Catalunya Nord)a 5€/kg
Poma golden (Lleida) a 2.45€/kg
Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana!


david, mima, nia i aram


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada