dimarts, 9 d’octubre de 2012

setmana del 17 al 23 de setembre


Bondia!


Amb les darreres pluges, els marges s'han tornat a posar verds i la terra està al punt de saó.  Feia temps que no l'hi vèiem així!  En David ha aprofitat per fresar i per desherbar amb l'aixada de roda.  
Mentre treballa, i encara més quan descansa, estols de pardals baixen entre les línies plantades per alimentar-se de la grana d'algunes herbes.  És preciós veure'ls alçar-se i marxar tots junts a buscar recer quan senten sorolls estridents o moviments bruscos; per anar tornant després d'un a un altra vegada al lloc on s'alimentaven i tornar a formar un petit grup de plomes suaus, bec hàbil i ulls desperts.

En David ha millorat el nou sistema de cultiu: forrar un solc amb paper amb l'ajuda de l'aixada de roda i l'arreu; posar un reg i fer els forats on toquen, i transplantar.  Si tot es fa bé, l'únic manteniment que hi ha és el de regar.  De moment hi ha plantat espígol, enciams i escaroles, i la idea és fer servir el sistema per tots els transplants, per així pensar i organitzar millor les sembres.  Si aquesta mini-mecanització ens funcionés, aniríem molt millor, tant l'esquena d'en David com nosaltres a l'hora d'organitzar-nos, fer les caixes, i estar per la canalla, ja que tot du molta feina!

Aquesta setmana les caixes duen patata, porro, tomàquets, remolatxa, pastanaga, bledes, pebrot, apirave, auberginia, ceba i enciam; i també escarola i carbassa a les grans.

fotografia: Joan CampDijous passat en Mark va anar a comprar directament a un pagèsde Lleida 2 palets de pomes i peres variades, que compartirem entre nosaltres i també amb l'Andreu de l'Arrel de Vic.  Hem comprat tanta quantitat per mantenir la inèrcia tèrmica de la càmarade fred i també aconseguir un millor preu.  Us les oferim a 2€/kg i si voleu caixes senceres us les deixem a 1.80€/kg.Com a excedents per comandes soltes i/o complements oferim: 

VERDURA nostra eco:

Mongeta seca tavella brisa a 8€/kg
Enciams iceberg (eco!), meravella, tou o de seda a 1€/unitat
Remolatxes a 1.40€/kg
Porros a 2.50€/kg
Patata blanca Kennebeck (fins febrer) a 1.10€/kg; i a 0.90€ a partirde 5kgs
Pastanaga a 2.50€/kg 
Apirave a 1€/unitat
Api de branca a 1€/unitat

FRUITA ecològica: 

5€/7€/10€/15€... de fruita variada del temps o bé:

Meló nostre (poc) a 1.70€/kg
Meló de Palafolls a 1.70€/kg
Síndria negra (Vilamalla) a 1.45€/kg
Llimona andalusa a 3€/kg
Plàtan de Canàries a 2.80€/kg
Pruna groga (Aitona) 2.50€/kg 
Raïm blanc a 3.05€/kg
Poma golden (Lleida) a 2€/kg *
Poma gala a 2€/k *
Poma granny smith a 2€/k *
Mangos d'Almuñécar a 3.6€/kg
Pera conferència a 2.10€/kg *
Pera Williams a 2.10€/kg *
* Les caixes senceres de pomes i peres fan aproximadament 10kgs i us les oferim a 18€!


Us envio una foto de caixa de verdura + fruita feta per en Jan...

Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim.   Recordeu que als punts de recollida que venen productes semblants, només us hi podem dur fruites i verdures fresques.


Que tingueu una molt bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada