dilluns, 17 de juny de 2013

L'empaperadora manual en aquest cas estirada pel tractor

En aquest cas, per estalviar la lumbàlgia, en David estira la Dora l'Empaperadora amb el Pasquali i en Josep guia l'eina.


Idea original d'en David, conjuntament amb Josep Bosch i la inspiració i aportacions de diverses persones (gràcies Velilla!).  Les arreus són fetes per la Heidi Valls, les bicis són reciclades.  El paper és de Mimcord, tallat a mida amb un xerrac :-)

Existeixen eines així per empaperar hectàrees senceres amb plàstic.  Hem anat a buscar quelcom semblant però orgànic, que es desfà al cap d'uns mesos com es pot observar a la línia de darrere en la imatge; i que la col.locació sigui per línies individuals, de manera que podem plantar escalonadament safata per safata.

El que fem és col.locar la cinta de reg per goteig, col.locar el paper, fer els forats adaptant-nos a cada cultiu i finalment enfonsar el planter en el fanguet.  Voilà!

Gràcies a aquest invent no estem passant tot el dia desherbant i ens podem dedicar a totes les altres feines, que són moltes.

apali!

1 comentari:

  1. Me semble un invent digne de les grans invencions de la historia. Recordeu que un projecte sempre considerar-se inacavat. Andavant la innovació! :)
    Adri

    ResponElimina