divendres, 3 de gener de 2014

setmana del 16 al 22 de desembre

Bon dia!

Primer de tot per la setmana que ve hi haurà canvis importants en el repartiment, ja que dijous serà festiu als punts derecollida de Manlleu i Vic.  Per als que recolliu al Tot Natural, Sinèrgia, Espai Solidari, Til.ler i L'Aura, hi durem les caixes el divendres en canvi del dijous. 
Als que recolliu les vostres caixes a l'hort, us demanem que ho feu entre dilluns tarda i dimarts (fins cap a les 19h, que després hem d'anar tots a cagar el Tió!), o bé el divendres dia 27 durant tot el dia.

Doncs bé, es va acabant l'any i aquest dissabte ja entrem pròpiament en el solstici d'hivern i ho celebrem perquè els darrers dies són molt curts i ja tenim ganes de que es comencin a allargar!  
A l'hort pel matí, els ratjos de llum travessen enmig de la boira donant peu al desglaç, la terra i les plantes passen de la duresa i solidesa d'una pedra a les nits, a l'esponjositat d'un núvol d'aigua durant les hores de sol.   Tot canvia.
Ara m'en recordo de la ravenissa, aquesta herba espontània precursora de la família de les cols.  Durant els hiverns passats, les abelles hi trobaven alguna cosa que els recordava els bons temps de nèctar, ja que tot i les contundents glaçades la florde la ravenissa hi creix vigorosa.   Ara m'en recordo del so que feien les abelles quan m'asseia enmig de les flors blanques; un brunzit de reconeixement. 

Aquesta setmana les caixes porten porros, patates, col de cabdell petita, ceballot de Llarga Vigatana, carbassa o carxofa (les que no vau tenir carxofa la setmana passada, aquesta no falla), espinacs, alls secs, enciam o xicòria i pastanagues; a les grans més quantitat i també ceba seca i col llombarda.

Siusplau aneu retornant les caixes que estiguin en bon estat...

S
i voleu canvis a
 les vostres caixes siusplau aviseu amb el màxim d'antelació i fins dimecres migdia!  Podeu fer canvis per:  de caixa petita a gran i viceversa; o canvis concrets per patates, carbassa, xirivia, naps, espinacs o col llombarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada