divendres, 3 de gener de 2014

setmna del 30 de desembre 2013 al 5 de gner 2014: Bon any nou!!

Bona boira i bon sol!


El repartiment serà exactament igual que la setmana passada.  Avui podeu recollir caixes a Encarna i l'hort. Divendres a la resta de punts de recollida.

Aquesta setmana us escrivim una petita postal de la fauna grossa de l¡hort i voltants.  Les espècies hi convivim amb estira i arronses, però en el fons tots en gaudim i en vivim amb la mateixa entrega.  
Els ratolins de la cabana de fang es cruspeixen el gra de les panotxes que varen quedar, roseguen les patates que els hi deixen els nens pels racons perquè tinguin una dieta variada. També a fora, els ratolins de camp s'amaguen sota les mantes tèrmiques; a dins d'un dels hivernacles petits hi dorm un gatot gris clar, gros i salvatgí, a qui anomenem Sisu. Cada dia altreure les mantes dels enciams m'el trobo dormint en un racó enmig d'unes herbes i tot seguit es desperta i se'n va, però ahir cap al migdia l'he vist dormint davant de Can Gat, m'hi he pogut acostar sense espantar-lo i l'he pogut acariciar uns moments.   En Miquelet, el jove boc del galliner ja ens torna a fer companyia juntament amb dues gallines, que han estat uns mesos a casa l'avia mentre s'arreglava el tancat malmès per la caiguda del centenari fréixer.  Els estols de gavilans passen dibuixant formes invertides al cel o resseguint els núvols. Els pitrojos ens vénen a visitar de ben aprop.

La foto que us enviaré avui, però, és de verdures cuites amb receptes delicioses.  L'he tret el llibre que em va regalar el meu amic invisible i de ben segur que al llarg d'aquest any que ve us en passaré diverses receptes, fotografies i consells de com assaborir al màxim les verdures de totes les estacions de l'any.  Avui, saltejat de naps, carbassa i porro.  Però les combinacions són moltes!  Una altra idea: rodanxes de remolatxa alternades amb rodanxes de taronja, amanit amb oli i vinagre...  I per les nyàmeres:  simplement renteu-les i feu-les al vapor.  Un cop cuites, peleu-les i amaniu-les amb oli i sal, ja veureu quina delícia!

Aquesta setmana les caixes porten ceba seca, carbassa, porros, patates, pastanaga, col de cabdell, nyàmeres, all sec, remolatxa i enciam; i a les grans també ceballot, bledes i col de brusel.les.

Siusplau aneu retornant les caixes que estiguin en bon estat...

S
i voleu canvis a
 les vostres caixes siusplau aviseu amb el màxim d'antelació i fins demà migdia!  Podeu fer canvis per:  de caixa petita a gran i viceversa; o canvis concrets per patates, carbassa, xirivia, naps, espinacs o col llombarda.per comandes de caixes complertes o comandes obertes...:  

Com a excedents per comandes soltes i/o complements oferim: 

Fruites i verdures ecològiques:

Porros a 2€/kg
Ceba figueres a 2€/kg (Lleida)
Ceba reca i amposta a 1.80
Espinacs nostres tendres a 3.90€/kg
Carbassa provençal a 1.60€/kg
Carbassa cacahuet a 1.90€/kg
Patata vermella i blanca a 1€/kg
Patates calibre per bullir amb pell a 0.70€/kg
Patata bufet calibre mitjà i gran a 1.20€/kg (equiparem preus amb convencional!)
Patata del bufet per bullir amb pell (calibre petit) a 0.80€/kg
Nap a 2.50€/kg
Xampinyó 
Col llombarda a 2€/kg
Enciams a 1.30€/unitat (escaroler i tou)
Xicoina (xicòria) a 1.50€/uni
Fonoll a 3.50€/kg

Alvocat a 3.50€/kg (Málaga)
Plàtan (Canàries) a 2.70€/kg
Pera conferència a 2.80€/kg (Lleida) poca
Poma fuji a 2.80€/kg *i senceres a 2
Poma golden a 2.80€/kg *i caixes senceres a 2€/kg
Magrana 3.50€/kg
Mandarines a 2€/kg *i caixes de 12kgs a 1.65€/kg (Aiguaclara)
Taronges a 1.90€/kg *i caixes de 10kgs a 1.60€/kg
Llimones a 2.50€/kg (Málaga)
Raïm a 3.80€/kg

Gengibre fresc a 7€/kg


Panses a 8€/kg


Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim. I els dilluns de 9 a 13h al mercat de Manlleu.  RECORDEU enviar les comandes a  


Que tingueu una molt bona entrada d'any!

FELIÇ 2014!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada