dimecres, 26 de febrer de 2014

setmana del 24 de febrer al 2 de març

Bondia!


Aquest passat dissabte vam tenir l'alegria d'anar a recollir el planter de ceba llarga vigatana de la nostra pròpia llavor.  A la tardor, poc després de l'esclafit, vam dur-la als planteraires de Torredembarra i ens han retornat un planter preciós.  Al camp, en tornem a deixar unes quantes mates de ceballots perquè espiguin i poguem tornar a guardar-ne la llavor.  Així any rere any seguirem amb aquest cultiu tant bo i tant ben adaptat al nostre territori. 
Parlant de llavors!  Enguany els dies 5 i 6 d'abril se celebra la segona Fira de la Llavor a Roda de Ter, de la qual vam estar tant contents l'any passat.  Us passo l'enllaç el bloc per si us entren ganes de participar-hi o venir-hi a donar una volta:  http://firadelallavor.wordpress.com/

A part de les llavors i els planters, a l'hort seguim amb les feines de preparar els camps pels nous cultius i també seguir rescatant peces de l'antic hivernacle i anar-ne aixecant de nou.  Us dec fotos de les plantules que hi ha en els primers reconstruits, perquè es nota que els encanta el lloc i estan precioses!  Hi tenim enciams, fonolls, bledes i remolatxes que van transformant l'energia del sol en deliciosos mossecs de suculenta verdura.


Aquesta setmana les caixes duran patata quenebec, ceba seca, algun porro i pastanaga, nap, api, col de cabdell, carbassa, espinacs tendres i enciam; i a les grans més quantitat i també carxofes, cols de brusel.les i col llombarda, bròculi o coliflor.


S
i voleu canvis a les vostres caixes siusplau aviseu amb el màxim d'antelació i fins dimecres migdia (i dimarts migdia per Meryland).  Podeu fer canvis per:  de caixa petita a gran i viceversa; o canvis concrets per patates, ceballots, porros, espinacs, xirivia, naps, col llombarda, bròculi o coliflor i ceba seca.


Siusplau aneu retornant les caixes que estiguin en bon estat...per comandes de caixes complertes o comandes obertes...:  

Com a excedents per comandes soltes i/o complements oferim: 

Fruites i verdures ecològiques:

Porros a 2.20€/kg
Ceba seca reca a 1.80€/kg
Espinacs nostres petits i tendres a 4.9€/kg
Carbassa cacahuet o violí a 1.80€/kg
Patata quenebec a 1€/kg
Nap a 2.50€/kg
Xirivia a 3€/kg
Col llombarda a 2.50€/kg
Enciams fulla de roure i meravella a 1€/unitat
Escarola petita i xicoina petita a 0.60€/uni
Fonoll a 3€/kg
Bròculi a 2.50€/kg
Carbassó (Málaga) a 3.50€/kg
Tomàquet negre per amanir a 3.20€/kg 

Alvocat a 3.90€/kg (Málaga)
Plàtan (Canàries) a 2.90€/kg
Pera conferència a 3.20€/kg (Navarra)
Poma fuji a 2.80€/kg *i senceres a 2€/kg (10kgs)
Poma golden a 2.80€/kg *i senceres
Mandarines a 1.80€/kg 
Taronges a 1.80€/kg *i caixes de 12kgs a 1.60€/kg
Llimones a 2.50€/kg (Málaga)
Kiwis a 3.20€/kg
Aranja 1.5


Panses a 8€/kg
Gengibre fresc a 8€/kg 


Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim. I els dilluns de 9 a 14h al mercat de Manlleu.  RECORDEU enviar les comandes a  Que tingueu una molt bona setmana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada