dimarts, 18 de març de 2014

setmana del 17 al 23 de març: benvinguts a la primavera


Bona nit,

Es mostra DSC_0368.jpg.
prunus florit al capvespre

Qui és que no voldria que entrar de ple en primavera?  I encara que no ho volguéssim, les flors dels fruiters ens emmatzinerien amb la seva dolçor melífera; 

Es mostra DSC_0339.jpg.
insecte "bufaforats" polinitzant albercoquer

com un insecte borratxo de nèctar ens abeuríem encara una vegada més a les flors d'un albercoquer, somiant en les textures i aromes que ens prometen.  I si per casualitat entréssim en un túnel de colors hortícoles, no faríem enrere si no que ens precipitaríem volant per sobre les fulles verdes i vermelles dels enciams, i els borrissols dels fonolls ens farien pessigolles fresques. Sortiríem per l'altra banda del túnel esmaperduts per tanta llum i reposaríem sobre una flor de romaní per agafar aire i contemplar el paisatge.   Benvinguts a la primavera!

Es mostra DSC_0351.jpg.
fonolls i enciams a l'hivernacle adjunt a la feixa
Avui, ja dimecres, és Sant Josep, i en el calendari de tot hortolà és una data senyalada, sobretot a les nostres contrades per començar a plantar les patates.  Aquest any ens hem procurat una molt bona llavor de Llívia i ara cal acabar de preparar el terreny, tallar per la meitat les que calgui i posar-nos a plantar!

En relació a les patates dir-vos que aquesta setmana hem acabat les collides el setembre passat, que ara no en posarem durant un parell de setmanes i que seguidament en posarem de collites tempranes de l'horta de València.  Aquestes noves estaran en perfecte estat i per tant si n'heu trobat alguna de negra per dins les darreres setmanes siusplau feu-nos-ho saber per poder-vos-ho compensar.  Toves s'hi han anat fent perquè alliberen aigua a l'exterior, però són bones; la negror intrior en canvi és un factor que no podem preveure sense obrir la patata, però vosaltres ens ho podeu dir.

Aquesta setmana les caixes porten patates (algunes) o ceba seca, porros, pastanagues, ceballots, bledes, espinacs, julivert o farigola i romaní, carxofes, enciam fulla de roure (dels de la foto!) i també xicoina i els primers alls tendres; i a les grans més quantitat i també ceba tendra, pebrot verd, carbassó i col les servides dimarts, i les de dimecres a divendres més quantitat i també bròquil romanesco, ceba tendra, escarola i un parell de tomàquets.

S
i voleu canvis a
 les vostres caixes siusplau aviseu amb el màxim d'antelació i fins dimecres migdia (i dimarts migdia per Meryland).  Podeu fer canvis per:  de caixa petita a gran i viceversa; o canvis concrets per porros, espinacs, naps, col de cabdell, bledes i alls tendres.


Siusplau aneu retornant les caixes, oueres, gomes que estiguin en bon estat... i si voleu posar pa sec en una bosseta a les caixes que retorneu les gallines i la cabra estaran molt agraïdes!


per comandes de caixes complertes o comandes obertes...:  

Com a excedents per comandes soltes i/o complements oferim: 

Fruites i verdures ecològiques:

Porros a 2.20€/kg
Espinacs petits i tendres a 4€/kg
Bledes tendres a 2€/kg
Carbassa cacahuet o violí a 1.80€/kg
Nap a 2€/kg
Escarola petita i xicoina petita a 0.80€/uni
Fonoll a 3€/kg
Ceba tendra a 1.70€/manat
Tomàquet negre per amanir a 3.20€/kg 
Col llombarda a 2.30€/kg

Alvocat a 3.90€/kg (Málaga)
Plàtan (Canàries) a 2.90€/kg
Poma golden a 2.80€/kg *i senceres
Mandarines a 2.30€/kg varietat ortanique
Taronges a 1.80€/kg *i caixes de 12kgs a 1.60€/kg
Kiwis a 3.90€/kg
Aranja 1.5
i la setmana entrant maduixots!!


Panses a 8€/kg
Gengibre fresc a 8€/kg 
i la setmana entrant curcuma fresca!!

Ous a 2.30€/mitja dotzena


Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim. I els dilluns de 9 a 14h al mercat de Manlleu.  RECORDEU enviar les comandes a  


Que tingueu una molt bona setmana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada