dilluns, 14 d’abril de 2014

setmana del 30 de març al 6 d'abril

Bona nit,

Deixem enrere un març de balanç sec a Manlleu.  El calendari de la ceba pronosticava pluja i n'hi ha hagut rondant per la comarca durant dies, però potser vam desitjar amb massa força que no caigués per poder plantar totes les patates, i no hem sabut desfer el conjur.   Esperem tenir una mica més de sort amb l'abril, tot i que sembla ser que també serà sec.  Donem gràcies doncs a l'aigua de reg que tant bé ens va aquests dies per abeurar les noves plantades i sembres, per nodrir-les i fer-les créixer per donar delicioses fulles, arrels i fruits.
Comencem l'abril en lluna creixent, collint ravenets rodons i vermells, enciams ufanosos, porros plens d'espirals, espinacs dolços, bledes esveltes, alls tendres... els regals d'una primavera com sempre acompanyada del cant del tòtil als vespres, el xivarri dels ocells tot el dia, el brunzit dels insectes, els aromes de les flors.

Us recordem que aquest cap de setmana és la Fira de la Llavor, a Roda de Ter, que l'any passat va ser un èxit rotund.  El diumenge ens hi trobareu a l'espai Fira't amb llavors, planters i verdura de l'hort.  Podeu consultar-ne tota la informació a http://firadelallavor.wordpress.com/

Aquesta setmana les caixes porten patates de Llívia, carbassó de l'horta de València, ceba seca, pastanaga, porros, xicoina, espinacs, ravenets, alls tendres i enciam; i a les grans més quantitat i també ceballot, carxofes i bledes.


S
i voleu canvis a les vostres caixes siusplau aviseu amb el màxim d'antelació i fins dimecres migdia.  Podeu fer canvis per:  de caixa petita a gran i viceversa; o canvis concrets per porros, espinacs, bledes, alls tendres, carbassa, carxofa, ravenets i xicoina.


Podeu anar retornant les caixes, oueres, gomes que estiguin en bon estat... i si voleu posar pa sec a les caixes que retorneu, les gallines i la cabra estaran molt agraïdes!


per comandes de caixes complertes o comandes obertes...:  

Com a excedents per comandes soltes i/o complements oferim: 

Fruites i verdures ecològiques:

Porros a 1.90€/kg
Espinacs petits i tendres a 4€/kg
Bledes tendres a 2€/kg
Carbassa cacahuet o violí a 1.80€/kg
Escarola petita i xicoina petita a 0.80€/uni
Alls tendres a 1€/manat
Enciams fulla de roure a 0.90€/unitat
Fonoll a 3€/kg
Ceba tendra a 1.60€/manat
Tomàquet de pera per amanir a 3.50€/kg 
Col llombarda a 2.20€/kg
Tomacó de sucar a 4.60€/kg
Api branca a 2.50€/kg
Pastanagues a manats a 2.30€/manat
Carbassó a 2.90€/kg
Shiitake a 12€/kg
Pebrot vermell a 3.80/kg

Julivert a 0.60€/manat
Poniol a 0.60
Romaní a 0.60
Farigola a 0.60
Llorer a 0.60

Alvocat a 3.90€/kg (Málaga)
Plàtan (Canàries) a 2.90€/kg
Poma golden a 2.80€/kg *i senceres a 2€/kg
Poma fuji a 2.80€ 
Mandarines a 2.30€/kg varietat ortanique i nadancor (últimes)
Taronges a 1.80€/kg *i caixes de 12kgs a 1.60€/kg
Kiwis a 3.40€/kg
Aranja 1.65
Llimones a 2.20€/kg

Panses a 8€/kg
Gengibre fresc a 8€/kg 
Curcuma fresca a 12€/kg (les arrels surten a uns 0.40€/unitat)

Ous a 2.30€/mitja dotzena


Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim. I els dilluns de 9 a 14h al mercat de Manlleu.  RECORDEU enviar les comandes a  Que tingueu una molt bona setmana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada