dilluns, 14 d’abril de 2014

setmana del 7 al 13 d'abril

Bondia i bon sol!  


Per fi a mitjans de setmana ens va fer una ruixada que va escampar la pols, netejar la cara a les plantes i renovar els aires en general. Tot i així, la quantitat d'aigua no va ser molt significativa i ens sentim molt afortunats de poder comptar amb l'aigua de reg i amb el paper d'encoixinar, que tot plegat fa que poguem tenir els cultius en estat òptim.  

Només alguna sembra de pastanaga haurem de repetir perquè a causa de la sequera no va germinar prou bé.
La Fira de la Llavor d'aquest passat cap de setmana va ser un èxit d'organització i assistència, tant de firaires com de públic molt interessat i motivat.  Al final del dia, amb el que vam fer de calaix vam comprar una caixa de mel dels nostres amics de Monistrol de Montserrat, perquè sabem com treballen amb les abelles i el resultat és deliciós.  Us les oferim més avall per a fer comandes!
Per acabar us comento que us envio dues receptes de primavera de l'Eva Serra i la informació dels seus propers tallers.  Amb l'Eva anem donant sortida imaginativa als excedents de temporada, com poden ara ser els porros i els espinacs o les bledes.  La recepta de croquetes de cigrons amb pinyons i espinacs (o bledes) és molt senzilla i boníssima!   I recordeu també la fantàstica quiche de porros, un clàssic que agrada sempre...

Aquesta setmana les caixes porten patates carbassa, ceba seca, porros, alguna patata, bledes, enciam, pastanaga, xicoina, all tendre i remolatxa; i més quantitat i també escarola, ceba tendra, bròculi i algun tomacó a les grans.


Si voleu canvis a les vostres caixes siusplau aviseu amb el màxim d'antelació i fins dimecres migdia.  Podeu fer canvis per:  de caixa petita a gran i viceversa; o canvis concrets per porros, espinacs, bledes, alls tendres, carbassa, carxofa, xicoina i enciam fulla de roure.


Podeu anar retornant les caixes, oueres, gomes que estiguin en bon estat... i si voleu posar pa sec a les caixes que retorneu, les gallines i la cabra estaran molt agraïdes!


per comandes de caixes complertes o comandes obertes...:  

Com a excedents per comandes soltes i/o complements oferim: 

Fruites i verdures ecològiques:

Porros a 1.90€/kg
Espinacs petits i tendres a 4€/kg
Bledes tendres a 2€/kg
Carbassa cacahuet o violí a 1.80€/kg
Escarola petita i xicoina petita a 0.80€/uni
Alls tendres a 1€/manat
Enciams fulla de roure a 0.90€/unitat
Fonoll a 3€/kg
Ceba tendra a 1.60€/manat
Tomàquet de pera per amanir a 3.50€/kg 
Col llombarda a 2.20€/kg
Tomacó de sucar a 4.60€/kg
Api branca a 2.50€/kg
Pastanagues a manats a 2.30€/manat
Carbassó a 2.90€/kg
Shiitake a 10€/kg
Pebrot vermell a 4.5/kg

Julivert a 0.60€/manat
Poniol a 0.60
Romaní a 0.60
Farigola a 0.60
Llorer a 0.60

Alvocat a 3.90€/kg (Málaga)
Plàtan (Canàries) a 2.90€/kg
Poma golden a 2.80€/kg *i senceres a 2€/kg
Taronges a 1.80€/kg *i caixes de 12kgs a 1.60€/kg
Kiwis a 3.40€/kg
Aranja 1.65
Llimones a 2.20€/kg

Panses a 8€/kg
Gengibre fresc a 8€/kg 
Curcuma fresca a 12€/kg (les arrels surten a uns 0.40€/unitat)

Ous a 2.30€/mitja dotzena

Mel artesanal i respectuosa amb les abelles:
De Romaní a 9.5€/kg
De Milflors a 9.5€/kg
De Castanyer a 12€/kg


Podeu fer comanda per afegir a les vostres caixes amb almenys un dia d'antelació o bé venir a Can Gat, al costat de La Teuleria a mirar quines verdures, fruites i altres aliments tenim. I els dilluns de 9 a 14h al mercat de Manlleu.  RECORDEU enviar les comandes a  Que tingueu una molt bona setmana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada